r
Nosalty Logó

Tiramisu házi piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tiramisu házi piskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5412.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 5652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk feketekávéval.
  6. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A 3 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a cherry brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojás habját, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
  7. A felét rákenjük a tésztára.
  8. A másik fél piskótát is meglocsoljuk kávéval.
  9. A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá. Hűtőbe tesszük összeérni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 36188
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom ízvilág, az biztos!! Mindenkinek ajánlom! Én úgy szoktam megoldani  az összeállítását, hogy a fél piskótát miután egy tepsibe tettem, és ugye nem elég széles a tésztám, mint amekkora a tepsi mérete, vágtam egy tepsi hosszúságú kartonlapot, befedtem alufóliával, és szorosan a piskóta mellé helyeztem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek