Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu házi piskótával

Tiramisu házi piskótával
Tiramisu házi piskótával
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ízvilág, az biztos!! Mindenkinek ajánlom!

Én úgy szoktam megoldani  az összeállítását, hogy a fél piskótát miután egy tepsibe tettem, és ugye nem elég széles a tésztám, mint amekkora a tepsi mérete, vágtam egy tepsi hosszúságú kartonlapot, befedtem alufóliával, és szorosan a piskóta mellé helyeztem.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett  gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk feketekávéval.
  6. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A  3 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a cherry brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojás habját, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
  7. A felét rákenjük a tésztára.
  8. A másik fél piskótát is  meglocsoljuk kávéval.
  9. A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá. Hűtőbe tesszük összeérni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 939
elküldve: 13
receptkönyvben: 231
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
695 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sherry brandys tiramisu, házi piskótás tiramisu, réteges emeletes tiramisu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rutti22
Rutti22 Wed, 2014-07-16 20:51

Tökéletes lett,a családom oda van érte:)
Köszönöm,hogy megosztottad!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-07-18 09:17

Ennek nagyon örülök,és persze annak is,hogy az én receptemet választottad....

evacili
evacili Sun, 2012-06-24 21:27

Én a tojásfehérjét nyersen nem tudom megenni, viszolygok tőle. A hagyományos tiramisut is csak sárgájával készítem. Esetleg készíthetem hulalából vert tejszinnel? Nagyon tetszik a recept, szívesen megcsinálnám.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-06-25 15:47

Ne izgulj a fehérjét nem lehet érezni benne,mivel habbá lesz verve.Viszont ettől lesz lágyabb, és összefogja a krémet.Én nem készítettem még csupán tejszínhabból,hiszen a mascarpone is már majdnem egy tejszín.
Azt tudom,hogy ez a krém nem lesz folyós,masszív lesz,és finom.Te döntsd el!!Sok sikert! :-))

1129
tojás 4 db
cukor 27 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 27 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 csipet
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 50 dkg
tojás 3 db
porcukor 4 ek
brandy 10 ml
feketekávé 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek