Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Algériai zöldséges-citromos húsleves

Algériai zöldséges-citromos húsleves
Algériai zöldséges-citromos húsleves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem ezt a levest Ramadán böjtjének megtörésekor első fogásként eszi, minden böjti napon. Mivel elég könnyű étel, nem terheli meg túlzottan az egész nap alatt kiéhezett gyomrot, és kellemes ízét mindennapi fogyasztás mellett sem unja meg az ember. Algériában nem csak Ramadánkor, hanem nagyobb étkezésekkor is első fogásként tálalják.

hozzávalók / 6 adag

  • ½ kg hús (bárány/csirkemell filé)
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 db nagy krumpli
  • 1 db cukkini
  • 1 db répa
  • 1 db zellerszár
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk só
  • ½ tk bors
  • 1 lapos tk őrölt fahéj
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 3 ek bulgur
  • 1 kis csomó friss koriander
  • 1 kis csomó friss menta
  • 1 ½ citrom
  • 9 bögre víz (egy a bulgurhoz)

ajánlat

Ha a koriandert nem szeretjük, felcserélhető petrezselyemmel, a bulgur pedig tésztával, amit természetesen, mielőtt a leveshez adjuk, vízben ki kell főzni.

Ha szárított csicseriborsónk van, azt az előző napon be kell áztatni, és a hússal, zöldségekkel egy időben a leveshez adni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt beletesszük egy csészébe, felöntjük forró vízzel, lefedjük egy tányérral, és félretesszük.
  2. Az összes zöldséget lereszeljük, és beletesszük egy nagyobb fazékba, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, fahéjat, paprikát, valamint a sűrített paradicsomot, olajat és egy fél csésze vizet, és folyamatos kevergetés mellett közepes nagy lángon hevíteni kezdjük.
  3. Amikor a víz nagy része elfogyott alóla, felöntjük a többi vízzel, fedőt teszünk rá, és kis-közepes lángon főzzük 45 percig.
  4. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a bulgurt a vízzel együtt, és főzzük még 10 percig.
  5. Hozzáadjuk a felaprított friss koriandert és mentát.
  6. Kedvenc kenyerünkkel, valamint adagonként ¼ citrommal tálaljuk. (Ezt belefacsarva kapja meg a leves egyedi, különlegesen finom ízét.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 371
elküldve: 4
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

shorba, chorba, sorba, algír húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!