r
Nosalty Logó

Ajo blanco

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Ajo blanco
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 2843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 176 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ajo blanco

Elkészítés

Ajo blanco

  1. Először a mandulát, a fokhagymát és a vizet turmixoljuk össze egy kevéske sóval, amíg teljesen egynemű lesz.
  2. A kenyér héját vágjuk le, illetve az almát is pucoljuk meg. Vágjuk fel kockákra, ezután adjuk hozzá a mandulás léhez. Adjuk hozzá az ecetet is, majd turmixoljuk alaposan össze. A sherry ecetet helyettesíthetjük alma-, fehérbor- vagy rizsecettel. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha egy kicsit sűrűnek találjuk. Tegyük a hűtőbe egy kis időre pihenni.
  3. Tálaláskor tegyük rá a félbevágott szőlőt, végül locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 880
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 15.

Receptkategóriák

Ajo blanco
Simon Gábor 53 recept

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes egyszerűségével, ráadásul percek alatt elkészül, mivel főzni nem kell.

Hozzávalók

Ajo blanco

Címlapról ajánljuk