Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkaleves

Uborkaleves
Uborkaleves
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bolgár származású kedves ismerősömtől származik ez a recept, náluk a neve tarator.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem szereti a kaprot, borsikafűvel vagy rozmaringgal is ízesítheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a két joghurtot, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és az olívaolajat. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, borsozzuk, összevegyítjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.
  3. Hidegen tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 617
elküldve: 5
receptkönyvben: 235
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarator, hideg uborkaleves, joghurtos uborkaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
kígyóuborka 2 közepes db
joghurt 750 g
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
kapor 1 csokor
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd