Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival

Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival
Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicsóka most érik. Vadon is szedhető pl: árok-, vagy patakparton. Egy újabb elfeledett ősi magyar zöldség, izgalmas földes, mogyorós ízvilággal.
A vadászszezon is elkezdődött, így pompás vadhús is beszerezhető frissen!

hozzávalók / 2 adag

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

ajánlat

Hűvösebb évjáratból ajánlok hozzá Merlot, pI 2005 GERE Merlot Válogatás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dámszarvasborjú-karajt lehártyázom, sózom, borsozom és frissen tört borókabogyóval ízesítem.
  2. Szobahőmérsékleten hagyom állni a fűszerezett húst, míg a csicsókát készítem.
  3. Megtisztítom a csicsókát, majd főzővizet készítek neki- rendhagyó módon! A főzővíz ízesítéséhez sót, citromlevelet, zsályát és 0,5 dl mogyoróolajat használok.
  4. Főzővízet csak annyit használjunk, hogy a csicsókát épp ellepje, sütőpapírral fedjük le. Tegyük a papírt közvetlenül a víz tetejére.
  5. Ressre (félkeményre) főzöm a csicsókát.
  6. A húst lekérgezem, vaj és mogyoróolaj keverékében- minden oldalát csak röviden!
  7. 100 C fokos sütőben 10 percet huzatom.
  8. Vajat olvasztok zsályával, sáfránnyal, citromlevéllel és ebben futtatom át a csicsókát.
  9. A húst a súfnudlira tálalom és demi glace-al meglocsolom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 650
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-16 10:22

Durván jól néz ki, ez aztán az őszi kompozíció!

1158
szarvashús 20 dkg
csicsóka 60 g
sáfrány 1 g
vaj 20 g
zsálya 1 db
citromfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 0 ízlés szerint
mogyoróolaj 1 dl
barna mártás 4 ek
burgonya 500 g
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
kacsazsír 2 ek