Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3-4 napos kovászos uborka

3-4 napos kovászos uborka
3-4 napos kovászos uborka
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is azt hittem, hogy nem szeretem a kovászos uborkát. De amikor ezt az édesapám által készítettet megkóstoltam, rögtön megváltozott a véleményem. Persze az is lehet, hogy bizonyos ízekhez, állagokhoz fel kell nőni, de ez a recept vitathatatlanul a legfűszeresebb, és legösszetettebb ízű, amit valaha ettem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát jó alaposan megmossuk, és hosszában elnegyedeljük úgy, hogy a végén hagyunk 1 cm-t, ami összetartja az uborkát
  2. Egy 3 literes üveg aljára helyezzük a kaprot, rászórjuk a csombort, a bazsalikomot, és a tárkonyt.
  3. Ezután beletesszük az uborkákat is, függőlegesen, szorosan egymás mellé. Két sorban fog csak elférni a 2 kg uborka.
  4. Ha már az összes uborka az üvegben van, jöhet rá a többi fűszer: fekete bors, mustármag, koriander, majd a fokhagyma megpucolva és 1 szelet kenyér.
  5. Langyos vízben feloldjuk a sót, literenként 1 evőkanányit, és az üveget teleöntjük.
  6. 2 nap után kivesszük a kenyeret az üvegből, ha szükséges feltöltjük vízzel, mert a vízből kilógó uborka megpuhul vagy megromlik.
  7. 3-4 nap után az uborkákat kivesszük az üvegből, kisebb befőttes üvegekbe tesszük át, a levet leszűrjük, és a befőttes üvegekbe öntjük. Ha 1 evőkanál ecetet is öntünk rá, akkor pár hétig is eláll a hűtőben. A képen látható mennyiség 1 kg uborka.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 72 265
elküldve: 5
receptkönyvben: 188
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vjudyt

Mióta szakács: 2012.07.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres kovászos uborka, kovi ubi házilag, házi készítésű savanyú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pityu51
pityu51 Sat, 2014-10-18 14:37

kedves Judyt ehhez is szügséges a napra tevés vagy csak simán megérik a lakásba is,

KatalinM
KatalinM Sat, 2014-10-18 18:53

Én sosem teszem napra, a konyhaablak belső párkányán (ami naptól védett ) 3 nap alatt szépen megérik.

Mara24
Mara24 Wed, 2014-05-28 12:47

Szia vjudyt!
Megcsináltam hétfőn az ubit és ma (szerdán) már nem bírtam tovább, meg kellett kóstolnom :) És nagyon finom! Megtartom ezt a receptet :D! Nekem csak annyiban különbözik, hogy nincs 3 literes üvegem, ezért a 2 kg-ot 2 darab 1,7 literesbe raktam, de nagyon szuper!

58
uborka 2 kg
kapor 3 szál
bazsalikom 1 tk
tárkony 1 csipet
fekete bors 0.5 tk
mustármag 1 tk
koriander 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
kenyér 1 szelet
2 ek
víz 2 l
borsikafű 2 teáskanál