adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
85
Kalória
4.2g
Fehérje
18g
Szénhidrát
0.8g
Zsír
277.1g
Víz
-
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
673
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7130.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 4847 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 41 mg
Víz
-
Összesen 2216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 622 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1075 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 897 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 504 micro
-
β-karotin 946 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
673
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
24
kcal
Elkészítés
- Az uborkát alaposan megmossuk, hosszában bevágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük.
- A kapor felét letesszük egy 5 literes üveg aljára. Erre rakjuk a káposztát az üveg feléig, jól lenyomkodjuk, ezután az uborkát is elhelyezzük benne.
- Ezután feltöltjük hideg vízzel, amit egy edénybe visszaöntünk. Megmérjük, és literenként 1 ek sót adunk hozzá, majd felforraljuk.
- Ha lehűlt, visszaöntjük az üvegbe. Rápakoljuk a kapor másik felét, a szelet kenyeret, és kitesszük a napra.
- Ha estére nagyon lehűl a levegő, hozzuk be. Az uborka 3 nap alatt megérik, a káposztának 5 nap kell. Ha az uborka jó, leszedjük, lemossuk, és lezárt tartóban hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy. 5 nap után a káposztát leszűrjük a levétől, és ezt is hűtőben tároljuk a felhasználásig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Főzés ideje: 5 p
Uborkát kovászoltam már sokszor, káposztát csak otthon ettem, az anyukám csinálta. Gondoltam, én is kipróbálom, együtt elkészítem, így lesz uborka is, meg káposzta is, pár nap eltéréssel.