Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka Iluska konyhájából

Kovászos uborka Iluska konyhájából
Kovászos uborka Iluska konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta készítem ezt a változatot. Mindig ropogós kovi ubit kapok,a lányom is teljesen oda van érte!!Keresztanyám megjegyezte,hogy ő nem tud ilyen ropogósat készíteni,de mióta így teszi,azóta neki is sikerül..... :-))))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mikor a forró vizet öntjük rá, tegyünk az üveg alá egy kést pengéjével, nehogy elrepedjen az üveg!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat jól megmossuk.
  2. Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig merőlegesen bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
  3. Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.
  4. Egy jókora barna kenyér dumóval lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az  uborkára.
  5. Napfényre tesszük, és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét, és sárgásba megy át. Ez kb. 4-5 nap. Egészségetekre!!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 599
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kapros uborka, Nyári kovászos uborka, kovi ubi,kovászos uborka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2015-06-12 19:03

Kedves Tóth Erzsébet Klára!

Eredetileg 1 kg szerepelt a receptben, javítottuk, köszönjük az észrevételt!

Kata

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-07-23 15:15

Kedves Iluska!
Pontosan ugyanígy készítem. És mondhatom, egyszerűsége ellenére (vagy épp azért), de ez a világ legfinomabb kovászos uborkája.
További jó sütés-főzést: Fahéj

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-07-24 16:02

Akkor nem csak én szoktam így készíteni....igen,és tényleg finom!Szép napot neked! :-))

267
uborka 1 kg
kapor 2 szál
rozskenyér 25 dkg
2 ek