r
Nosalty Logó

Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival

Lakos Benedek
Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tepsis tarjához

539
Kalória
34g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
281.7g
Víz
108.5g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 2155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A tepsis tarjához

  1. A mustárt elkeverjük a mézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belevágunk egy rozmaringágat. A négy gerezd fokhagymát is belezúzzuk a pácba, valamint belecsorgatunk 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük, majd megforgatjuk benne a sertéstarját. Az így bepácolt húst frissentartó fóliával lefedett tálban legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk, az újburgonyát megmossuk és mindegyik szemet felezzük (ha nagyobbak, tovább daraboljuk). A jénai tál mély aljába tesszük a zöldségeket, rájuk csorgatunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a maradék két rozmaringággal ízesítjük.
  3. A bepácolt húst a zöldségágyra helyezzük. A lefedett jénait a sütőbe toljuk, ahol 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, így további 25 percet adunk a húsnak pirulni.
  4. A megsült húst a zöldségkörettel és savanyúsággal tálaljuk, azon melegében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kiváló és szaftos sült tarja készíthető jénai edényben: nem elég, hogy minden zamat az üvegtálon belül, tehát az ételben marad, de még zöldségköretet is készíthetünk a főétellel egyszerre. Kész főnyeremény!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...