r
Nosalty Logó

Fava, a görög sárgaborsópüré

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Fava, a görög sárgaborsópüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3429.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót mossuk és válogassuk át, majd áztassuk be forró vízbe 20 percre.
  2. Egy edénybe öntsünk 2 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk le rajta a lilahagymát és a fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a lecsepegtetett borsót, a babérleveleket és egy szál friss rozmaringot.
  4. Forgassuk össze, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt készre főzzük.
  5. Amikor a sárgaborsó megfőtt, kiszedjük a rozmaring ágát és a babérleveleket, majd összeturmixoljuk a borsót. Legjobb, ha külön turmixgépbe merjük, mert sűrű masszát kapunk, a botmixer kevés hozzá.
  6. Végül adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, és egy citrom levét. Keverjük el ismét.
  7. Tálaljuk lilahagymával, akár karamellizált hagymával, kapribogyóval és olívabogyóval. A kenyér dukál mellé.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 1048
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 12.

Receptkategóriák

Fava, a görög sárgaborsópüré
Nosalty vegán 137 recept

Kevesen tudják, de a csicseriborsó mellett a sárgaborsóból is nagyszerű krémet készíthetünk. Bár elkészítési módja a humusztól meglehetősen eltér, végeredményként mégis olyan krémes állagot kapunk majd. A görögök egyébként főételként fogyasztják lilahagymával, kapribogyóval és olívabogyóval megpakolva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk