r
Nosalty Logó

Vajpuha rozmaringos báránysült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Vajpuha rozmaringos báránysült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3674 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 3674 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész bárányt egy tálba tesszük és tejet öntünk rá, annyit hogy belepje. 24 órán keresztül ebben marad, közben egy alkalommal megfordítjuk.
  2. Ezt követően, a tejet leöntjük, papírtörlővel leitatjuk és készítünk neki pácot. Citromlevet, olívaolajjal összekeverjük, a húst borsozzuk, ráöntjük a páclevet, teszünk rá gazdagon rozmaringot. Jól bedörzsöljük, frissentartó fóliával letakarjuk hűtőbe tesszük.
  3. Ebben a pácban hagyjuk két napig. Sütés előtt kivesszük, legalább fél órát hagyjuk a konyhapulton, bedörzsöljük sóval, grillborssal, rakunk közé fokhagymagerezdet , hagymát, aszalt paradicsomot (én a sütő tepsiben pácoltam). Fontos, hogy a fokhagyma és a só csak sütés előtt kerüljön a húsra.
  4. Ráöntünk egy dl bort, alufóliával betakarva 140 fokos sütőben két és fél órát pároljuk, közben meglocsolgatjuk. Ha már jó puha a hús, levesszük a fóliát, vajjal megdörzsöljük és magas, 200 fokos légkeveréses fokozatra állítjuk a sütőt és pirítjuk. Óvatosan megfordítjuk, így mindkét oldala szép piros lesz.
  5. Természetesen a sütés idő függ attól,hogy mekkora a bárány és mennyi húst sütünk. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 170 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1196
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Ajánló

Én most a sütőben parázsburgonyát és padlizsánt is készítettem. Tálaláskor petrezselymes-vajon párolt vargányát is kínáltam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajpuha rozmaringos báránysült
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek