Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

KFC csirkemellcsíkok

KFC csirkemellcsíkok
KFC csirkemellcsíkok
45 perc / előkészület: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti fűszerezésű KFC csirke. Szeretjük ezt a gyorséttermi ételt. Házilag elkészítve az ízvilága "megszólalásig" hasonlít az eredetire.

hozzávalók / 8 adag

A pác hozzávalói

A panír hozzávalói

A csirkemell előlészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A pác hozzávalói

  1. Először a fűszereket az olívaolajjal alaposan összekeverjük. Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd ráöntjük. Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, míg előkészítjük a panírt.

A panír hozzávalói

  1. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy sűrű palacsintatészta jellegű masszát kapjunk.
  2. A kukoricapelyhet összemorzsoljuk.

A csirkemell előkészítése

  1. A csirkemellcsíkokat egyenként belemártjuk a masszába, majd beleforgatjuk az összetört kukoricapehelybe. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 192
össznézettség: 149 964
elküldve: 16
receptkönyvben: 424
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bundázott csirke, fűszeres csirkefalatok bundában

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bozviva
bozviva Tue, 2018-04-03 21:52

Szia SweetSzenilla!

Most készítettem el a KFC csirkét, isteni volt a fűszerezése! Viszont kezdő szakács vagyok és úgy alakult, hogy több helyen sem tudtam pontosan követni a receptet, valószínűleg ezért maga a csirke nem lett a legjobb. Az első adag mintha nem sült volna meg rendesen, a második adagban pedig a bunda "foltokban" megkeményedett. Tudnál segíteni, hogy szerinted hol rontottam el? Szeretnék majd újra nekifutni, mert nagyon finom volt! :) Elmondom, mi is történt pontosan. Kezdjük ott, hogy a páchoz napraforgó olajat használtam, a csirke pedig felső comb volt. Magához a sütéshez kókuszolajat akartam használni, de miután rájöttem, hogy kevés lesz, napraforgó olajat öntöttem hozzá. Ez vajon mennyit számít? Kb annyi olajat használtam összesen alá, ami a hús feléig ért - úgy kellett volna, hogy ellepje? Így sütöttem a combikat, az első adagot rövidebb ideig (de így is jóval több volt 5 percnél), ezek mintha nem sültek volna meg rendesen így sem. A többit már tovább sütöttem, akkor viszont a bunda keményedett meg helyeken. A másik fele pedig az, hogy mikor hozzáöntöttem a panírhoz a 2dl vizet, nekem nagyon híg lett, pedig akkor már benne volt az 5 ek liszt. Így tettem hozzá még 3 ek lisztet, meg egy tojást, ezzel kicsit sűrűbb lett, de így sem volt az a palacsintatészta jellegű. Pedig mielőtt elkezdtem korrigálni a sűrűség miatt, pontosan követtem a receptet. Kis teljesítményű habverővel kevertem a panírt 1-2 percig, hogy ne legyen csomós benne a liszt. Van valami trükk, ami tapasztaltaknak egyértelmű, vagy mi lehetett a gond szerinted? Nagyon hálás lennék a segítségért! :) Vivi

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Wed, 2018-04-04 18:57

Szia Vivi! Az az igazság, hogy fogalmam sincs hogyan viselkedik a kókuszolaj, effelől nincsenek tapasztalataim, főleg ha keverve van napraforgó olajjal. Én mindig csak mellet használok, Gondolom nem csontoztad ki a combot, így az vastagabb lehet mint a csirkemellcsíkok, nehezebben is sül át, mit a csirkemell. A csirkemellnek van egy olyan tulajdonsága, hogy minél továbbsütik v. főzik, annál keményebb, szárazabb lesz. nem tudom miért lett híg a masszád, ez függhet a liszt minőségétől is. De nem lett volna szabad hígnak lennie.

tatuli
tatuli Thu, 2018-03-22 14:11

Szia SweetSzenilla!

Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek! :) Szerinted lehet sütőben sütni az így panírozott csirkéket (szilikon sütőlapon, vagy papíron, olajjal megspriccelve), vagy mindenképpen szükséges a bő olajban sütés?

Hétvégére tervezem, hogy kipróbálom, mert nagyon ígéretes a recept! :) Köszönöm előre is!

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Thu, 2018-03-22 21:18

Szia Tatull!
Nyugodtan sütheted sütőben is, pontosan úgy ahogy írtad. Legyen forró a sütő, mert ha a csirkemellet túlsütjük sokat veszít az omlósságából. Ha lassan sütjük, kiszárad. Sok sikert hozzá :)

Thuka
Thuka Mon, 2018-02-26 21:06

A kommentek elolvasasa utan kulonosen vartam, milyen lesz a vegeredmeny: Nagyon finom lett a csirke, bar valamit maskepp sikerult adagolnom, mert a pac inkabb a gyros pacra hasonlitott, mint a KFCs csirkere. De igy is nagyon jo finom es ropogos!!! : )

Bogyó74
Bogyó74 Sat, 2018-01-20 20:34

Én a fiam kérésére készítettem el így a csirkemellet. Elég sokszor eszünk csirkemellet és most jól jött, hogy egy kicsit másképp készíthettem el. Nagyon finom lett és jó ropogós! Köszönöm a receptet! Máskor is el fogom készíteni! :-)

Wawa
Wawa / Wawa Mon, 2017-04-17 19:10

Szia,
ma elkészítettem a receptedet, annyi változtatással, hogy csirkeszárnyat használtam. A vendégek annyira eredetinek tartották, hogy megkérdezték, hogy tudtam hozatni, amikor a környéken nincs KFC.

A libaláb nevü hozzászólóval ellentétben az volt az általános a vélemény, hogy igen jól hasonlít az eredetire.

Lehet, hogy maga a recept nem az eredeti, de az eredmény eredmény gyakorlatilag ugyanolyan!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ez a receptet velünk, örömünkre szolgált!

SweetSzenilla
SweetSzenilla / SweetSzenilla Thu, 2016-05-19 11:33

Az egész irományodból süt a rosszindulat....kamu sztorikkal alátámasztva. Kérlek ezen szokásod ne itt éld ki. Megcsináltad a receptem? Kóstoltad? Tényleg nem hasonlít ránézésre kicsit sem? Egészen véletlenül egyedül vagy ezzel a véleménnyel. Szerinted valaki aki egy kicsit is ért a konyhatechnológiához nem tudja kitalálni mik vannak benne? Te bírálsz? Egy recepted sincs fent!!! (vajon miért???) Az arcod sem vállalod...olyan a lelked mint a képed amit választottál "kedves" libaláb. :) szép napot!

libaláb
libaláb Wed, 2016-05-18 18:24

Szia, a világért nem akarlak megbántani, de ez az étel már ránézésre sem hasonlít az eredeti KFC-sre. Összetevőit tekintve meg pláne. Csak azért írok, mert régebben én is rengeteg "eredeti" meg "11 fűszeres" receptet kipróbáltam (imádom a KFC-t és 4 évig éltem olyan országban, ahol nincs) és mindegyik csalódás volt. Aztán megtudtam, hogy lehet rendelni az USA-ból, a KFC régi beszállítójától azt a bizonyos panírt /rosszul kötöttek szerződést, nem szabták meg a kizárólagosságot/. Az egyetlen VALÓDI recept az övék és ők gondosan őrzik, de kiszállítanak bárhová. Biztos vagyok abban, hogy nagyon finom a csirkéd és hogy jóindulatból osztottad meg... de az is biztos, hogy nem sok köze van ahhoz a bizonyos ízhez.

462
olívaolaj 2 dl
1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 1 teáskanál
fehér bors 1 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 5 púpozott ek
víz 2 dl
1 kávéskanál
chili 2 tk
kukoricapehely 15 dkg
csirkemell filé 1000 g