r
Nosalty Logó

Sütőtökgnocchi pirított gombákkal és gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Sütőtökgnocchi pirított gombákkal és gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sütőtökös gnocchi

gombamártás

pirított gomba

Összesen 465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sütőtökös gnocchi

gombamártás

pirított gomba

Összesen 1856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

sütőtökös gnocchi

gombamártás

pirított gomba

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3585 micro
  • β-crypt
    2917 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14338 micro
  • β-crypt
    11667 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

sütőtökös gnocchi

gombamártás

pirított gomba

Elkészítés

sütőtökös gnocchi

  1. A sütötökpürét, a tojást és ízlés szerinti mennyiségű sót összedolgozunk annyi liszttel, amennyit felvesz. Nagyjából a sütőtök súlyának fele szükséges hozzá, hogy kezelhető, nem túl ragacsos tészta legyen belőle.
  2. A tésztából hosszú rudakat formázunk, amiket aztán kb. 2 centis darabokra vágunk.
  3. Egy nagy lábasban vizet forralunk, amit alaposan megsózunk és kis olajat is öntünk bele. A gnocchit 2-3 adagban kifőzzük, akkor vannak készen, ha feljönnek a víz felszínére.
  4. A készre főtt gnocchit szűrőkanállal kiszedjük és egy nagy tálba tesszük tálalásig.

gombamártás

  1. A szárított gombákat egy kis lábasba tesszük, forró vízzel felöntjük, majd hagyjuk állni - ezt a főzést órákkal megelőzően is megtehetjük. A beáztatott gombákat aztán feltesszük főni egy fél órára, ezalatt a gomba kellően megpuhul.
  2. A gombákat ezután leszűrjük - a főzőlevet azonban ne öntsük ki, hanem szűrjük át, hiszen ez lesz a mártásunk alapja. A lecsepegtetett gombákat majd a friss gombához fogjuk hozzáadni.
  3. A gomba főzővizét ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd kiveszünk belőle egy evőkanállal, amihez egy tálkában hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt.
  4. A tejszínes keverékkel behabarjuk a mártást, amit egy gyors forralást követően elegendő melegen tartani.

pirított gomba

  1. A rizikét megmossuk, szárazra töröljük, majd tetszőlegesen felszeleteljük-daraboljuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, majd rádobjuk a zöldfűszert és kicsit átfuttatjuk. Erre jöhet a darabolt gomba, amit ekkor még ne sózzunk, hogy jobban pirulhasson.
  3. A gomba kezdetben sok levet fog engedni, meg kell várnunk, amíg ez elpárolog, utána fog tudni igazán elkezdeni pirulni. Amikor már nincs sok nedvesség a serpenyőben, hozzáadjuk a megfőtt és lecsepegtetett szárított gombákat.
  4. Alaposan hagyjuk lepirulni az immár vegyes gombamixet, majd amikor már késznek ítéljük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Végül itt az ideje a tálalásnak: a gnocchit tálakba szedjük, öntünk rá a gombamártásból, végül rákanalazzuk a pirított gombákat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1934
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 13.

Ajánló

Ha nem akarjuk keverni a pirított gombákat, a szárított gombát a mártásba is beleturmixolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökgnocchi pirított gombákkal és gombamártással
Rosanics Petra 316 recept

A gnocchi remek felhasználási módja lehet a maradék sült sütőtöknek, ami nem csak remek színt, de finom ízt is kölcsönöz ennek a könnyen elkészíthető tésztafélének. Köretképpen most friss, szezonális rizikét (más néven fenyőalja gombát) pirítottam hozzá némi zöldfűszeres vajon, ráadásképpen pedig egy remek gombamártást is főztem az itthon lévő szárított vargányából és szegfűgombából.

Hozzávalók

sütőtökös gnocchi

gombamártás

pirított gomba

Címlapról ajánljuk

További cikkek