r
Nosalty Logó

72 órás focaccia

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
72 órás focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

Összesen 2715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7895.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    6674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 2715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

tészta

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, és fúrunk bele egy mélyedést. A szűrt vizet egy mérőkancsóban összekeverjük a sóval és az élesztővel. Beleöntjük a lisztgödörbe, csurgatunk hozzá olívaolajat, és kézzel szépen elkezdjük összedolgozni.
  2. Egy kissé lágy, nyúlós tésztát fogunk kapni. Habkártyával vagy spatulával segíthetünk az eldolgozásban. Miután összeállt, a tálba párszor hajtogassuk át, alulról felfelé húzva a tésztát. Ezt a folyamatot 8-10 perces pihentétessel ismételjük meg kétszer-háromszor. Ettől lesz jó levegős és buborékos!
  3. A tésztát borítsuk át egy kiolajozott, alul sütőpapírral kibélelt sütőtálba (ebben fogjuk keleszteni), és egyengessük el, hogy mindenhová jusson. Fóliával tekerjük körbe, és zárjuk le légmentesen. Tegyük a hűtőbe egy jó 50-60 órára, azaz két, két és fél napra. Sütés előtt legalább 8-10 órával vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
  4. Csomagoljuk ki, locsoljuk meg olívaolajjal, és apró mozdulatokkal nyomkodjuk át a tésztát az ujjbegyeinkkel, ezzel még több levegőt juttatva bele. Ízlés szerinti feltétekkel gazdagítsuk. Mehet bele kétféle olajbogyó, színes koktélparadicsomok, lilahagyma-karikák és friss rozmaring.
  5. Végezetül locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd mehet a 200-210 fokos Candy sütőbe, ahol 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 392
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 20.

Receptkategóriák

A focaccia, akárcsak a pizza, szintén lisztből, vízből és élesztőből készül, ízesítése és felhasználása viszont rengetegféleképpen variálható. Titka a jó minőségű kenyérliszt, a szűrt víz, a minimális élesztő plusz a hosszas kelesztési/pihentetési idő kombinációja. Készíthetünk belőle szendvicset, de magában, olívaolajba és balzsamecetbe tunkolva is első osztályú!

Hozzávalók

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek