r
Nosalty Logó

Brownie 10. - mogyoróvajas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Brownie 10. - mogyoróvajas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    340.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3291.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.8 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy 20x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük át margarinnal.
  2. Olvasszuk fel a margarint és a csokit, tegyük félre hűlni. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. A cukrot keverjük el a csokival, adjuk hozzá a tojásokat, robotgéppel alacsony fokozaton dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a vanília aromát.
  4. Egy másik tálba keverjük össze robotgéppel az olvasztott vajat, a mogyoróvajat, a porcukrot és a kukoricaszirupot.
  5. A tészta egyharmadát oszlassuk el a tepsibe, majd kanalazzuk rá közepes halmokban a tölteléket egymástól pár centire. Fedjük be a maradék tésztával, egy villa segítségével, hosszába és keresztbe húzzunk bele a tésztába (márványozzuk).
  6. Süssük meg a tésztát..
  7. Melegítsük fel a tejszínt, dobjuk bele az apróra vágott csokoládét, és kevergessük, míg fel nem olvad. Egynemű krém nem lesz belőle. Vegyük le a tűzről, dobjuk bele a vajat. és keverjük el. Hagyjuk hűlni a krémet.
  8. Rakjuk egy tálcára a süteményt, és kenjünk a tetejére a csokoládékrémet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14205
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept itt

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...