Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie 10. - mogyoróvajas

Brownie 10. - mogyoróvajas
Brownie 10. - mogyoróvajas
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept itt

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A csokikrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy 20x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük át margarinnal.
  2. Olvasszuk fel a margarint és a csokit, tegyük félre hűlni. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. A cukrot keverjük el a csokival, adjuk hozzá a tojásokat, robotgéppel alacsony fokozaton dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a vanília aromát.
  4. Egy másik tálba keverjük össze robotgéppel az olvasztott vajat, a mogyoróvajat, a porcukrot és a kukoricaszirupot.
  5. A tészta egyharmadát oszlassuk el a tepsibe, majd kanalazzuk rá közepes halmokban a tölteléket egymástól pár centire. Fedjük be a maradék tésztával, egy villa segítségével, hosszába és keresztbe húzzunk bele a tésztába (márványozzuk).
  6. Süssük meg a tésztát..
  7. Melegítsük fel a tejszínt, dobjuk bele az apróra vágott csokoládét, és kevergessük, míg fel nem olvad. Egynemű krém nem lesz belőle. Vegyük le a tűzről, dobjuk bele a vajat. és keverjük el. Hagyjuk hűlni a krémet.
  8. Rakjuk egy tálcára a süteményt, és kenjünk a tetejére a csokoládékrémet.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 271
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

brownie, csokis-mogyoróvajas brownie, csokis brownie

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2011-03-09 22:09

Bocs kihagytam hogy próbáltam sima mogyival is és sózottal is nekünk a sózott jobban bevált.

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2011-03-09 21:58

Köszi.Igen,10dkg földimogyoróhoz rakok 1ek mézet és 1ek mogyoróolajat,de már készült sima napraforgó olajjal is.

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2011-03-09 13:30

Nagyon tetszik,azt szeretném megkérdezni hogy kb. mennyi a mogyoróvaj,mert venni nem szoktam hanem én készittem.

Samy
Samy / Samy Wed, 2011-03-09 16:17

1 csésze 236ml, én kb. egy fél üveggel (400gramm fele) raktam bele. Sztem 15-20dkg elég. Te hogy készíted házilag? Simán késes robotgéppel?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-03-08 17:46

Húú Samy, ez ismét nagyon ütős kis finomság!:) Nagyon szép! Ezt is elmentem, most már neki kell állnom egyszer ennek a sok finomságnak...:)) Pusz: Mrs Smith

699
margarin 114 g
étcsokoládé 170 g
finomliszt 0.75 bögre
sütőpor 0.5 kk
cukor 0.75 bögre
tojás 3 db
vaníliaaroma 1 kávéskanál
vaj 4 ek
porcukor 0.5 bögre
mogyoróvaj 5 ek
kukoricaszirup 2 ek
habtejszín 1.25 dl
étcsokoládé 15 dkg
margarin 1 ek