Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas quinoagolyók

Mogyoróvajas quinoagolyók
Mogyoróvajas quinoagolyók
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nosalty és a Bock közös receptversenyére készítettem ezt az édességet. A családomban nagy sikert aratott. Nagyon kapós, ezért dupla adaggal készülök legközelebb. Ha tartjuk a 15 grammos mennyiségeket, kb. 25 db golyót kapunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quinoát összekavarjuk a szőlőmagolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc (2-4) alatt aranybarnára pirítjuk.
  2. Az apróra tördelt csokoládét és a zabpelyhet aprítógépben finomra aprítjuk, majd egy tálba öntjük.
  3. Hozzáadjuk a quinoát, a kókuszreszeléket és a szezámmagot. Jól elkeverjük.
  4. A mogyoróvajat és a mézet egy kis lábosban folyamatosan keverve összemelegítjük, épp csak addig, amíg forrni kezd.
  5. Gyorsan dolgozva hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz, és alaposan összekeverjük. A masszából - mérleg segítségével - 15 grammos golyókat formálunk. Szervírozás előtt fél órára fagyasztószekrénybe helyezzük a golyókat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
113 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

quinoa golyók, puffasztott quinoagolyók, mogyoróvajas golyók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

493
quinoa 36 g
szőlőmagolaj 1 ek
zabpehely 50 g
étcsokoládé 40 g
szezámmag 1 ek
kókuszreszelék 65 g
mogyoróvaj 90 g
méz 115 g