Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán banánkenyér

Vegán banánkenyér
Vegán banánkenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha, illatos, fantasztikusan finom ez a banánkenyér, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal, vegán változatban készül. Sokáig friss marad, és nagyon egyszerűen elkészíthető, tökéletes reggelire vagy uzsonnára. Csokidarabokkal, dióval és mogyoróvajjal gazdagítva ellenállhatatlan! Számunkra ez a tökéletes banánkenyér!

Egy kis fogalom magyarázat a chia tojáshoz, amivel a receptben találkozhattok. Vegán étrendben tojás kiváltására használják. A chia tojás elkészítése roppant egyszerű. 1 chia tojáshoz, 1 teáskanál őrölt chia magot, 3 teáskanál langyos vízzel összekeverjük. Hagyjuk állni 2 percig, amíg megszívja magát és megkocsonyásodik. Használjuk bátran bármihez, amihez normál tojást használnánk. 

hozzávalók / 8 adag

"Chia tojás"

Tésztamassza

Szólj hozzá!

elkészítés

"Chia tojás"

  1. Az őrölt chia magot vízzel felöntjük ,és pár percre félretesszük. Ez fogja helyettesíteni nekünk a tojásokat. Amíg megszívja magát, elkészítjük a tésztát.

Tészta massza

  1. Villával jó alaposan krémesre törjük a banánokat.
  2. Az olajat összekeverjük a barna cukorral, vízzel, mogyoróvajjal, vaníliaaromával és a chia tojással, majd hozzáadjuk száraz összetevőket (a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót). Hozzákeverjük a pépes banánokat, majd beleforgatjuk a dió- és csokoládédarabokat is.
  3. Kilisztezett és sütőpapírral bélelt tégla- vagy pástétomformába öntjük a tésztát. Helyezzünk a tetejére egy vízszintesen szétvágott banánt, szórjuk meg egy maréknyi dióval és egy evőkanál barna cukorral. Ezt követően előmelegített 170°C fokos sütőben, kb. 45-50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. A sütőből kivéve hagyjuk kissé hűlni, majd kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Uzsonnára kávé vagy tea mellé ajánljuk, de önmagába is isteni desszert.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 804
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
chiamag 3 teáskanál
víz 6 teáskanál
finomliszt 200 g
banán 4 db
mogyoróvaj 80 g
barna cukor 100 g
dió 100 g
étcsokoládé 90 g
olívaolaj 1.3 dl
víz 0.7 dl
fahéj 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
vaníliaaroma 2 teáskanál
0.5 kk