r
Nosalty Logó

Red velvet- Vörösbársony-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Red velvet- Vörösbársony-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1564 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 296 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1564 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6749.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.8 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 6253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk.
  2. Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is.
  3. A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.
  4. Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
  5. Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez.
  6. Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó.

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével.
  2. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 136
  • 7 napos nézettség: 867
  • Össznézettség: 269413
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Red velvet- Vörösbársony-torta
Katharosz 489 recept

Régóta készültem erre a tortára, most adott volt a pillanat, igazi ünnepi alkalomra készítettem a " 35 . Házassági évfordulónkra! " Nem okozott csalódást, szép és finom lett.

Hozzászólások (9)

lilibe

hol lehet írót kapni?

Katharosz

Szia, én az írót a Tescóban vettem, ott általában lehet kapni. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Elkészítettem, de nekem nagyobb süt?formám van, ezért hasraütésszer?en adtam hozzá még adalékanyagokat. Nagyon féltem a végeredményt?l, de isteni finom lett. Nagyon köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Szia! Szerinted átsül a tészta, ha egyben sütöm meg, és sütés után vágom csak fel? Egy új, direkt erre tervezett süt?formát szeretnék felavatni, de aggódom, hogy m?ködhet-e vele ez a recept...:)

Katharosz

Szia, gondolom meg lehet, de akkor változik a sütési id?, én külön szoktam sütni, van három egyforma süt?formám és így sokkal szebb lesz mintha felvágnánk három felé a piskótát. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Üdv! A receptjét felhasználtam tippnek egy blogbejegyzésemben, remélem nem probléma! :) (http://weddingspiration.blog.hu/2017/02/12/finomsagok_valentin_napra)

mese habbal

Kedves Katharosz! El szeretnem kesziteni a tortat, de lenne 2 kerdesem. Itt csak sima piros etelfesteket lehet kapni, nincs olyan, hogy malnapiros. Igy is jo lesz a szine vagy muszaj a malnapiros hozza? A masik, hogy bar tobb meretu tortaformam van de 18 cm-es pont nincs. A legkisebb 20 cm. Szerinted mennyivel noveljem az aranyokat? Esetleg a 23 cm-es formaban keszitsem? Akkor mennyivel kene novelni? Szerintem dupla adag lenne akkor a megfelelo. Elore is koszonom. Udv. Adri

Katharosz

Kedves Adri! Szerintem az a lényeg, hogy piros legyen, a 23 cm az sok, max a 20 cm-es formát javaslom, de egy kicsivel növeld a mennyiséget, bocsi, de most így kés? este nem számolnám át. Üdv. Kati

mese habbal

Koszonom a valaszod! Nemsokara megsutom! :)

szögletes

Kedves Katharosz! Ezt a tortát egy ballagási összejövetelen kóstoltam meg el?ször, ami a kedvencemmé vált azon nyomban. Én is rendeltem egy alkalomra, és a családnak is ízlett nagyon. Ezek után eldöntöttem ezt nekem is el kell készítenem. A te receptedet választottam kép, leírás alapján. Elkészítettem. Ez a recept megegyezik azzal amit el?ször a számban éreztem, amikor megkóstoltam. Köszönöm. Tökéletes

Katharosz

Köszönöm!

Katharosz

T. Nosalty! Ezt a receptemet neveztem be a versenyre, de nem látom a benevezettek között. Üdv. Katharosz

Napsii

Szülinapi bulira sütöttem meg a tortát, nagy sikere lett. A recepten annyit változtattam, hogy kevesebb cukrot raktam a tésztába, illetve részben teljes ki?rlés? lisztb?l készült.

Katharosz

T. Nosalty! Mi az oka, hogy a benevezett receptemnél 0 a tegnapi nézettség, ugyanakkor a statisztika oldalon azt látom, hogy 28. Egyre érdekesebb ez a verseny nekem, mióta reklamáltam, azóta nem szaporodnak a szavazatain, pedig az eddigi nézettség igen magas, elgondolkodtató!!! Üdv. Katharosz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek