r
Nosalty Logó

Katsu curry padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Katsu curry padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

A tálaláshoz

Összesen 186 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

A tálaláshoz

Összesen 747 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

A tálaláshoz

Összesen 66 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1318 micro
  • β-karotin
    3443 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 186 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5272 micro
  • β-karotin
    13774 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 747 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A curryhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A curryhez

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább, amíg a répa egy kis színt nem kap.
  2. Ezután mehet bele a reszelt fokhagyma és gyömbér, majd a chili és a currypor, valamint a liszt.
  3. Egy-két gyors kavarás, aztán felöntjük a langyos alaplével, szójaszósszal ízesítjük, és addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz, és a répa még nem fő túl puhára.
  4. Közben a padlizsánt kis kockákra vágjuk, és olajon átpirítjuk, hogy szép aranybarna legyen. Amikor kész, sózzuk-borsozzuk, majd tálalásig félretesszük.

A tálaláshoz

  1. Egy adag rizst tányérra szedünk, mellé a curryt. Arra pakoljuk a padlizsánt és a felszeletelt rántott húst.
  2. Megszórjuk friss korianderrel, chilivel és pirított hagymával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5862
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az történt, hogy beültünk egy helyre kajálni, és szépen választottam az étlapról, majd a mellettem ülő úriembernek kihozták a rendelését, és annyira jól nézett ki, egyből megbántam, hogy én nem azt kértem. Így hát aztán elkészítettem én otthon a katsu curryt. A rántott hús receptjét egyébként külön feltettem, azt itt találjátok!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A curryhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek