Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katsu curry padlizsánnal

Katsu curry padlizsánnal
Katsu curry padlizsánnal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az történt, hogy beültünk egy helyre kajálni, és szépen választottam az étlapról, majd a mellettem ülő úriembernek kihozták a rendelését, és annyira jól nézett ki, egyből megbántam, hogy én nem azt kértem. Így hát aztán elkészítettem én otthon a katsu curryt. A rántott hús receptjét egyébként külön feltettem, azt itt találjátok!

hozzávalók / 4 adag

A curryhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A curryhez

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább, amíg a répa egy kis színt nem kap.
  2. Ezután mehet bele a reszelt fokhagyma és gyömbér, majd a chili és a currypor, valamint a liszt.
  3. Egy-két gyors kavarás, aztán felöntjük a langyos alaplével, szójaszósszal ízesítjük, és addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz, és a répa még nem fő túl puhára.
  4. Közben a padlizsánt kis kockákra vágjuk, és olajon átpirítjuk, hogy szép aranybarna legyen. Amikor kész, sózzuk-borsozzuk, majd tálalásig félretesszük.

A tálaláshoz

  1. Egy adag rizst tányérra szedünk, mellé a curryt. Arra pakoljuk a padlizsánt és a felszeletelt rántott húst.
  2. Megszórjuk friss korianderrel, chilivel és pirított hagymával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 115
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: japán
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répa curry

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

186
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 4 cm
chili 0 ízlés szerint
curry por 2 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
alaplé 3.5 dl
szójaszósz 1.5 ek
padlizsán 1 kis db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 1 csokor
lime 1 közepes db
sült hagyma 50 g
chili 0 ízlés szerint