Kakaó

Kakaó

Leírás

A Dél-Amerikában őshonos növény termesztésének legfőbb célja, hogy gyümölcséből, a kakaóbabból csokoládét, kakaóvajat és kakaóport állítsanak elő. A kakaó, por formájában elsősorban édességek készítéséhez használatos, míg a kész csokoládét nagyrészt önmagában, illetve desszertekben fogyasztjuk. A kakaópor a kakaóbab finomra őrölt belsejéböl készül. Ezt kakaómasszának hívják. Ebben a kakaóvaj természtes módon van jelen együtt a kakaóval. A kakaóport úgy kapják meg, hogy a kakaómassza vajtartalmát kivonják belőle, majd finomra szitálják. A csokoládé pedig úgy készül, hogy ehhez a kakaómasszához cukrot adnak.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!