Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torta doktor módra - kakaósan

Torta doktor módra - kakaósan
Torta doktor módra - kakaósan
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan egy éve bukkantam rá Marton Leventének erre a receptjére, azóta rendszeresen készítem ezt a sütit, mert a családot rögtön rabul ejtette. Annyira harmonizálnak az ízek, hogy alig lehet betelni vele. Szerintünk ez az egyik legfinomabb sütés nélkül elkészíthető édesség.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Az eredeti recept tojássárgával is dúsította a krémet, de én ezt kihagyom, így is nagyon finom és nem kell izgulnom a nyers tojás miatt. A vaj mennyiségét pedig harmadára csökkentettem és ez is elégnek bizonyult.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk teljesen felengedni (kb. 2 óra).
  2. A kekszet robotgépben morzsásra daráljuk, majd összegyúrjuk a gesztenyével és a vajjal.
  3. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  4. A pudingport és a cukrot elkeverjük 2 dl hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet és 1 percig forraljuk. Mikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük a krémet.
  5. A krém felét a gesztenyés alapra öntjük, majd a babapiskótákat egyesével, pár másodpercre belemártjuk a kakaóba és a krémre rakosgatjuk.
  6. Óvatosan befedjük a maradék krémmel és 3-4 órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára).
  7. Tálalás előtt a tejszínből habot verünk, mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot is.
  8. A torta tetejére simítjuk a habot, levesszük a sütőforma szélét és tetszés szerint kakaóporral díszítjük.
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 015
elküldve: 60
receptkönyvben: 827
elkészítve: 13/31
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes gesztenyetorta, gesztenyés-babapiskótás torta, kakaós-gesztenyés torta tejszínesen

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-09-16 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2013-03-26 14:19

Megcsináltam én is ezt a fincsi sütit!!Nagyon jól sikerült!! A kolléganőmnek+a szomszédomnak is nagyon-nagyon ízlett. :-)

Köszi ezt a szuper a receptet!!!

mignon
Mignon / mignon Tue, 2013-03-26 20:41

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, öröm volt olvasni soraidat! :)
Kellemes húsvéti készülődést, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-01-16 11:12

Kedves Dalma!
22-es, igen!
Minden receptnél én is nagyon keresem a méretet, mert ettől is nagyban függ a süti sikere! Ezért kimondottan figyelek rá, hogy mindig megadjam a pontos méreteket. Én a receptbe is mindig beleírom, de a szerkesztők kiveszik, mert a recept alatt van külön egy sor a tepsi méretének, ott szerepelnek külön ezek a fontos információk!
Remélem nektek is ízleni fog a süti, nagyon finom!!!
Üdvözöllek:
Mignon

511
gesztenyemassza 50 dkg
keksz 18 dkg
vaj 8 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 10 dkg
tej 8 dl
vaj 5 dkg
babapiskóta 12 db
kakaó 2 dl
habtejszín 3 dl
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek