Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés - csokis muffin tojás nélkül

Gesztenyés - csokis muffin tojás nélkül
Gesztenyés - csokis muffin tojás nélkül
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettünk egy rakás gesztenyemasszát, amit fél kilónként lefagyasztottunk. Kiolvasztottunk egyet, de a fele még sorsára várt... A csillagokba szökött tojásárak miatt kísérletezem a tojásmentes sütik elkészítésével, és meg kell mondjam, ez így sokkal finomabb, omlósabb, puhább, és muffinosabb, mint a tojásos verziója, ami egyébként elég sokáig a muffin alaptésztám volt, de ez mindent visz, nagy kedvenccé lett a családunkban, pillanatok alatt elfogy a 12 db, ami lesz ebből a mennyiségű tésztából.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azonnal oldódó kakaóporból készítsük a kakaót, vagy zacskósat használjunk hozzá, a jó tömény és sűrű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A sütőt előmelegítjük.
  2. A cukrot és a zsírt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, azzal is jól kikeverjük.
  3. Kis adagokban felváltva hozzákeverjük a kakaót és a szódabikarbónás lisztet.
  4. Muffinformákba kanalazzuk a tésztát (az én formáimba pont 2 evőkanálnyi fér), majd minden formába belenyomunk egy kocka csokit, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 187
elküldve: 5
receptkönyvben: 397
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásmentes csokis-gesztenyés muffin, tojásmentes gesztenyés muffin csokival

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Mon, 2015-02-23 19:33

nálunk anyukám tojásallergiás, így vadászok az ilyen receptekre, holnap megsütöm

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2012-04-21 19:44

Szia!
Ma így munka után vmi egyszerű sütit akartam csinálni, erre esett a választásom, vagyis az alapötletet ez adta, mert nem volt itthon zsír - épp ma a gyerekeim elhasználták... és azonnal oldódó kakaópor sem, így a zsírt étolajjal helyettesítettem (a margarint mostanában egyre jobban nem szeretem én sem), ill a kakaó helyett, tej és keserű kakaópor került bele. Nagyon finom (és nem túl drága süti ) lett, köszi.
Üdv: Scarlett

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-04-21 20:24

Örülök, hogy sikerült és hogy ízlett!
Kellemes sütés-főzést neked!
Szeretettel
Tímea

marcsimami
marcsimami Mon, 2012-03-05 09:35

Bocsika:) Azt valahogy benéztem, mert én por állagú kakaót raktam bele. Így már érthető a dolog. Majd úgy is meg fogom sütni, de amit én alkottam - véletlenül - az nagyon fincsi lett!
Köszike és elnézést kérek.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-03-08 10:26

Nincs semmi baj. Mindig az ilyen véletlenekből születnek a fincsi dolgok...:-))

marcsimami
marcsimami Sun, 2012-03-04 10:43

Én csak odáig jutottam el, hogy összekevertem a hozzávalókat, de van egy olyan érzésem, hogy valami , kimaradt! Száraz és porzik a tészta. Vagy tojás, vagy tej, vagy valami más kell még bele, mert a 8 dkg zsíradék és a gesztenye massza nem elég, hogy jó muffin tésztát kapjunk.
Én tettem bele 3 db tojást és 3 evőkanál rumot és 1 dl tejet és így lett elfogadható a massza. Most sül és úgy néz ki jó lesz:))))

barzgitta
barzgitta Fri, 2012-01-27 13:39

Tmea!
Kezdő muffinsütögető vagyok, és nem tudom, hogy a zsír alatt mit értesz? Libazsírt? Vagy egyszerűen csak zsiradékot, pl. vajat?
Bocs az értetlenségemért, de hát a sütés-főzést is valahol el kell kezdeni :))
Köszönöm!
gitta

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-01-27 18:25

Kedves Gitta!
Én sertészsírt szoktam használni majdnem minden süteményhez, mert sokkal finomabb, puhább, omlósabb és háziasabb íze lesz tőle mindennek, mint a margarintól. De használhatsz libazsírt is, vagy vajat, margarint. Ha vajat vagy margarint használsz, akkor azonban 5 dkg-al több kell hozzá, mint zsírból. Lehet étolajjal is készíteni, abból 1 dl kell. Remélem segítettem, és kívánok kellemes sütögetést és örömteli végeredményt!
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-12-01 22:17

Kedves Anita!
Majd ha kipróbáltad, rájössz, hogy az égvilágon semmi rafinéria nincs benne. Ez egy pofonegyszerű recept, nagyon fini végeredménnyel.
Minden jót!
Tímea

neni
neni Fri, 2011-12-02 11:26

Heló Tímea!
Anita szerintem a formájára gondolt, amikor a rafinériát említette. Ez nekem is rögtön feltünt, hogy nem maffin formájú, hanem olyan mint egy rózsa. Ez mitől van?
Üdv. Éva

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-12-02 14:33

Szia Éva!
Ez a rózsa forma a rózsa és mini kuglóf formájú szilikonos muffinsütő formától van. :-))

neni
neni Fri, 2011-12-02 17:19

Köszi Tímea! Így már teljesen világos.
Sajnos én még nem találkoztam ilyen formával, de ha látok biztos megveszem.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-12-01 22:15

Kedves Chrissyke!
Örülök, hogy van egy pártfogóm ! :-))
Remélem neked is ízleni fog!

nita.b
Anita / nita.b Thu, 2011-12-01 18:14

Szia!
Jól hangzik a recept, ki is fogom próbálni. Viszont a kép alapján valami rafinériát sejtek...
Anita

Chrissyke
Chrissyke / Chrissyke Thu, 2011-12-01 18:14

Kedves Timi!
Pártolom a tojásmentes akciókat (ezen árak mellett...)!
Hétvégi programnak betudom a receptedet! :)

727
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 1 kk
cukor 3 ek
sertészsír 8 dkg
kakaó 3 dl
gesztenyemassza 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg