r
Nosalty Logó

Sport szeletes süti eperrel

NS
Sport szeletes süti eperrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

1195
Kalória
24.4g
Fehérje
89.1g
Szénhidrát
80.1g
Zsír
107.5g
Víz
364.9g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
60.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 1195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 4770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7155.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    356.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2463 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 4770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, egyenként a tojássárgáját, és folyamatosan keverjük a habverővel, lassú fokozaton.
  3. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Egy kiolajozott tepsibe rakunk sütőpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
  6. A krémhez a pudingot kevés tejben, cukorral, csomómentesre keverjük el. A maradék tejet lábasba öntjük, beletesszük a fél margarint, a feldarabolt csokoládét, a pudingot, és sűrű krémmé főzzük.
  7. A piskótát megtöltjük a krémmel.
  8. A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét, a fél margarint, és gázon összefőzzük. Majd teljesen kihűtjük.
  9. A tejszínhabot 2 dl tejben a habfixszel együtt kemény habbá verjük, a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól összekeverjük, és bevonjuk vele a süteményt.
  10. A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, megtöltjük tejszínhabbal, és visszatesszük a kalapját. A szemét fogpiszkálóval csináljuk úgy, hogy belemártjuk a kakaóba, és pöttyöt teszünk a tejszínhabra.
  11. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A lányom nagy kedvence ez a sütemény, kicsit átgondolva készítettem el, nagyon finomra sikerült.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek