Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis-piszkés krémes

Feketeribizlis-piszkés krémes
Feketeribizlis-piszkés krémes
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény ötletét egy feketeribizli-egres ízesítésű ásványvíz adta, ami az utóbbi időben a legnagyobb kedvencem lett. Mivel a ribizliből korábban már fagylaltot is készítettem, tudtam ez a fajta ízvilág a családnak is be fog jönni. Szerencsére az idei év időjárása a bogyós gyümölcsöknek igencsak kedvezett, így a kertbe kisétálva ribizlit és piszkét is tudtam szerezni. Nálunk az egres piszke néven ismert:)! Természetesen az ízekkel, a gyümölcsök mennyiségével vagy a fahéjjal, vaníliás cukorral bátran lehet variálni. Én most így sütöttem meg, és a vasárnapi ebéd után egy igen csak kellemesen hűsítő sütemény lett belőle:)!

hozzávalók / 6 adag

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 g kakaó
  • 20 dkg cukor
  • 25 g olvasztott vaj
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 12 dkg feketeribizli
  • 8 dkg piszke
  • 4 dl habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 1 cs zselatin
  • fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kevés tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A lisztet és a kakaót leszitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral, és az olvasztott vajjal habosra keverjük. Beleforgatjuk a kakaós, sütőporos liszt felét.
  4. A tojások fehérjéből a csipet sóval habot verünk, majd egy nagyon kicsit a tojásos lisztes masszához keverünk, hogy lazítsa a tésztát.
  5. Ekkor belekeverjük a maradék kakaós, sütőporos lisztet, és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. A krémhez a feketeribizlit és a piszkét megtisztítjuk, megmossuk. A feketeribizlit 2 ek cukorral, egy kicsi fahéjjal és annyi tejjel, hogy turmixgépben keverhető legyen, leturmixoljuk. A piszkével hasonlóképpen dolgozunk. A 2 ek cukorral, a vaníliás cukorral és pici tejjel turmixoljuk.
  8. A zselatint kétfelé osztjuk, és mindkét gyümölcspürében jól elkeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk, és kétfelé osztjuk, egyikbe a ribizlis, másikba a piszkés krémet forgatjuk bele óvatosan.
  9. A kisült piskótát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot először megkenjük a piszkés krémmel, majd erre simítjuk a ribizlis krémet.
  10. A felső lapot óvatosan ráhelyezzük, hűtőben kihűtjük, és porcukorral meghintve, tejszínhabbal tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 633
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-egreskrémes süti, gyümölcskrémes sütemény, feketeribizli krémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!