r
Nosalty Logó

Feketeribizlis-piszkés krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeribizlis-piszkés krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 3474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 3474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A lisztet és a kakaót leszitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral, és az olvasztott vajjal habosra keverjük. Beleforgatjuk a kakaós, sütőporos liszt felét.
  4. A tojások fehérjéből a csipet sóval habot verünk, majd egy nagyon kicsit a tojásos lisztes masszához keverünk, hogy lazítsa a tésztát.
  5. Ekkor belekeverjük a maradék kakaós, sütőporos lisztet, és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. A krémhez a feketeribizlit és a piszkét megtisztítjuk, megmossuk. A feketeribizlit 2 ek cukorral, egy kicsi fahéjjal és annyi tejjel, hogy turmixgépben keverhető legyen, leturmixoljuk. A piszkével hasonlóképpen dolgozunk. A 2 ek cukorral, a vaníliás cukorral és pici tejjel turmixoljuk.
  8. A zselatint kétfelé osztjuk, és mindkét gyümölcspürében jól elkeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk, és kétfelé osztjuk, egyikbe a ribizlis, másikba a piszkés krémet forgatjuk bele óvatosan.
  9. A kisült piskótát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot először megkenjük a piszkés krémmel, majd erre simítjuk a ribizlis krémet.
  10. A felső lapot óvatosan ráhelyezzük, hűtőben kihűtjük, és porcukorral meghintve, tejszínhabbal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4883
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény ötletét egy feketeribizli-egres ízesítésű ásványvíz adta, ami az utóbbi időben a legnagyobb kedvencem lett. Mivel a ribizliből korábban már fagylaltot is készítettem, tudtam ez a fajta ízvilág a családnak is be fog jönni. Szerencsére az idei év időjárása a bogyós gyümölcsöknek igencsak kedvezett, így a kertbe kisétálva ribizlit és piszkét is tudtam szerezni. Nálunk az egres piszke néven ismert:)! Természetesen az ízekkel, a gyümölcsök mennyiségével vagy a fahéjjal, vaníliás cukorral bátran lehet variálni. Én most így sütöttem meg, és a vasárnapi ebéd után egy igen csak kellemesen hűsítő sütemény lett belőle:)!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!