Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta Candide konyhájából

Palacsintatorta Candide konyhájából
Palacsintatorta Candide konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Kicsit macerás ugyan, de nagyon finom! A család minden tagja nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Hab

ajánlat

Sárgabarack lekvárral a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 1-2 dl tejet és a 3 kanál cukrot felmelegítjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy edénybe átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a két tojást, és a szépen felfuttatott élesztőt.
  3. Robotgéppel elkezdjük keverni, közben kis adagokban adagoljuk hozzá a még megmaradt tejet. Addig kell keverni, míg a palacsintatészta szép sima nem lesz. (Miután ez megvan, fogjunk egy merőkanalat, és nézzük meg a tészta sűrűségét. Kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos palacsintatésztának. Ha úgy érzékeljük, hogy túl sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejet, és keverjük össze.)
  4. Lefedjük a tálat, és meleg helyen kelesztjük 45 percen keresztül!
  5. A 45 perc leteltével felhevítjük a palacsintasütőt, néhány csepp olajat öntünk az edény felületére, majd sorjában kisütjük a palacsintákat.

A tölteték és a torta

  1. Kisütés után, mikor már kicsit meghűlt a palacsintánk, egy kerek hőálló lapra/edényre tesszük az első lapunkat, majd tetszőleges lekvárral megkenjük.
  2. Ezt követően rátesszük a második palacsintalapot, amit kakaóval megszórunk. S így tovább haladunk egészen addig, míg az összes lap el nem fogy.
  3. Amikor az utolsó laphoz érünk, a tetejét nem kenjük meg, hiszen arra fog kerülni a torta dísze: a hab.

A hab

  1. A habhoz szükségünk lesz egy tálra, két tojásfehérjére és két evőkanál cukorra.
  2. A tálba beleöntjük a tojásfehérjét, elkezdjük verni a robotgéppel, közben hozzáadjuk a két kanál cukrot.
  3. Mikor a hab elkészült, megkenjük vele a palacsintatornyunk tetejét, és 180 fokon (alul-felül) addig sütjük, amíg a hab aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 600 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 201
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Candide

Mióta szakács: 2015.05.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós-lekváros palacsintatorta, kelt palacsinta, rakott palacsinta habbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
finomliszt 40 dkg
élesztő 2 dkg
tojás 2 db
cukor 3 ek
tej 5 dl
1 csipet
kakaó 2 dl
lekvár/ dzsem 5 ek
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek