Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-epres sütemény

Joghurtos-epres sütemény
Joghurtos-epres sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, pihe-puha tésztájú gyümölcsös sütemény. Az epret, mielőtt a tésztára helyeznénk, forgassuk, meg kevés lisztben, így nem fognak a tészta aljára süllyedni. Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva…

Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, tisztítjuk, majd a nagyságuktól függően, ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot is.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a joghurttal, olajjal, vaníliás cukorral, sütőporral és a citromlével, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. Rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkavarjuk.
  5. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30x20 cm-es tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta az epret, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x8 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 11 491
elküldve: 8
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epersüti, kevert sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

377
tojás 5 db
cukor 200 g
1 csipet
joghurt 200 g
napraforgó olaj 100 ml
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 tk
citromlé 1 ek
finomliszt 200 g
eper 400 g