r
Nosalty Logó

Görög újévi sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Görög újévi sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4821.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat pár perc alatt kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a mézet, a narancshéjat, a vanília aromát, a fahéjat és a joghurtot, majd összevegyítjük.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját egyesével adjuk hozzá a vajas keverékhez, a fehérjét külön edényben verjük fel.
  3. A lisztet és a sütőport keverjük el, majd apránként szitáljuk hozzá a tésztához.
  4. Ha jól elkevertük a lisztet, forgassuk bele a masszába óvatos, nagy mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét.
  5. A masszát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tortaformába (ha szeretnénk, akkor rejtsünk el benne egy érmét), majd 170 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percet.
  6. Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hintsük meg porcukorral a tetejét és díszítsük kedvünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4405
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 22.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: szilveszteri sütemények
Görög újévi sütemény
Kristyán Fanni 89 recept

A vasilopita, vagyis a görögök újévi süteménye egy egyszerű és könnyedén elkészíthető piskóta. Tökéletes párosítás a szilveszteri pezsgővel, előnye pedig, hogy bármilyen ízzel tovább turbózhatjuk (akár pezsgő ízesítésűt is készíthetünk). Általában porcukor kerül a tetejére, de a cukormáz is jellemző topping. Újévi hagyományként a görögök pénzérmét rejtenek el a piskótába, szerencsét hozva ezzel a megtalálóra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek