kefír, joghurt

Joghurt

A joghurt egy sokoldalú savanyított tejtermék, amelyet évezredek óta fogyasztanak világszerte. Kiváló táplálkozási értékei miatt a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen része. Legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy desszertről, a joghurt mindig remek választás!

Kefir

A kefir jellegzetesen savanykás, a tejnél sűrűbb, a tejfölnél és joghurtnál folyékonyabb erjesztett tejtermék, mely kefirgombák tejhez adásával készül. Egészséges, probiotikus készítmény. Magában, de salátákban, levesekben, főzelékekben, sütemények tésztájában is megállja helyét.

Kaukázusi kefir

A kaukázusi kefir egy fermentált tejtermék, amelyet a Kaukázus térségében élő népek már évszázadok óta készítenek. Hazánkban is régóta nagy népszerűségnek örvend. Az egészséges, frissítő, savanykás ital szinte minden élelmiszerboltban kapható, főként papírdobozos, néhány decis kiszerelésben.

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek