Sajtkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
50g sajt176 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
625g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
Összesen
573
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
200g sajt704 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
Összesen
2292
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
6.1g sajt21 kcal
-
5 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
75.8g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
-
3g kifli8 kcal
-
3g sajt11 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 947 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 706.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
573
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.3 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7873.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 2387 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 3790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 2824.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 1210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
2292
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
100 g tömlős krémsajt
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 db leveskocka
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
A feltéthez
-
10 dkg sajt
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez
- A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
- Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
- A tejföllel vagy tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
- Néhány percet főzzük, majd megnézzük elégséges-e a fűszerezés.
- Amikor úgy ítéljük meg, hogy kész a levesünk, reszelünk bele szerecsendiót. Aztán el is zárhatjuk a gázt alatta és készülhet a feltét.
- A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával egyik vagy akár mind a két oldalukat bedörzsöljük.
- Serpenyőbe rakjuk őkek és kis lángon, kevés olajjal megpirítjuk az alsó felüket. Megfordíjuk és kis sajtdarabkákat rakunk rá. Ezek szépen ráolvadnak, amíg a másik felük is megpirul.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 2170
- Tegnapi nézettség: 128
- 7 napos nézettség: 1450
- Össznézettség: 755004
- Feltöltés dátuma: 2010. március 23.
Ajánló
Gyors ebédnek, vacsorának kitűnő, ha nincs időnk főzni, de mégis valami meleget ennénk. Ráadásul a maradékok eltűntetésére is kiválóan alkalmas.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kisfiam augusztus végén született és néhány héttel később már elkezdtem főzőcskézni. Viszont olyan ételeket kellett készítenem, amik nagyon gyorsan készültek el. Ráadásul a boltba sem tudtam akármikor elmenni. Így maradtak az otthon lévő alapanyagok főzésre. Voltak maradék sajtok meg néhány szikkadt kifli és így kerekedett belőle ez a leves. Azóta is gyakran készítem.