r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6595.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    4401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    486 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
  2. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel.
  3. Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után még15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
  4. A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest, frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 468
  • 7 napos nézettség: 3100
  • Össznézettség: 742071
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miért éppen francia hagymalevest főzzünk ma? Hamar elkészül, sokféle ételhez passzol, és a hozzávalók általában fellelhetők otthon. Ildikó makói hagymalevese után szabadon…

Hozzászólások

Dite

A tegnap ezt késtitettem es nagyon finom .

csakaaa

Egyik este ezt f?ztem vacsorára. Nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Miért nem lehet normálisan kinyomtatni a recepteket ?

petroagnes

Sziasztok, úgy is finom ha nem a levesbe rakod a sajtot hanem süt?ben megsütöd sajtos piritósnak: a kenyér alját vajazd meg tetejére szórj sajtot és tedd alufóliára, így süsd, na így nagyon finom lesz.

Solona

Isteni lett a leves, köszönöm szépen! A párom teljesen odavolt érte :) Sütöttem hozzá cipót is, azzal még finomabb!

Törölt felhasználó

Épp ebben a percben készült el a leves!!Nagyon finom lett.Egy kis változással készítettem el a ,levest, behabartam tejföllel!! De nélküle is szuper lett volna!Köszi a receptet.

krumplihéj

Elkészítettem és nagyon finom lett. Legközelebb azért egy kicsit kevesebb liszttel készítem, vagy kisebb kanállal adagolom. :)

Mytzee

Teljesen levett a lábamról ez a leves! :) Nem is értem, hogy miért nem készítettem el már korábban is magamnak. Eddig csak étteremben próbáltam, de ma meg is f?ztem! Tökéletes fogás, nálam a szerecsendió az ász!!!

Törölt felhasználó

ma ebédre megcsináltuk anyuval és remek lett. a sima füstölt sajttal is kiváló, 2x szedtem magamnak, mindenkinek nagyon ízlett, el is fogyott azonnal. :)

Törölt felhasználó

Fehérbor nem volt itthon, de így is nagyon jó lett.Tettem bele egy kis f?z?tejszint. Ja, és pirítóssal ettük Petroagnes receptje alapján.Mennyei. Köszi!!

Törölt felhasználó

Most készül, remélem nekem is jól fog sikerülni :) Piszok módon meg vagyok fázva, szóval pont valami ilyesmire vágyom most :)

Törölt felhasználó

Kész is van, nagyon finom lett, pontosan egy ilyen leves volt ma minden vágyam :)

Törölt felhasználó

Nagyon jo ez a recept, de szerintem tul sok zsiradek a 2 kanal olaj es a vaj, en abbol kevesebbet hasznalok. + Meg kakukkfuvet rakok bele.

Törölt felhasználó

sajnos kicsit elborsoztam (kezd? vagyok, ráadásul a bors csak a végén eresztette ki az ízét), de amúgy finom lett, máskor is megcsinálom :)

Szilvi6

Szerecsendió + kakukkf?? Vagy - vagy?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.