r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Francia hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6595.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    4401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    486 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
  2. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel.
  3. Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után még15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
  4. A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest, frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.
  • Receptkönyvben: 2359
  • Tegnapi nézettség: 304
  • 7 napos nézettség: 2510
  • Össznézettség: 870207
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miért éppen francia hagymalevest főzzünk ma? Hamar elkészül, sokféle ételhez passzol, és a hozzávalók általában fellelhetők otthon. Ildikó makói hagymalevese után szabadon…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek