r
Nosalty Logó

Carbonara szósz spagettihez Kriszti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BociKriszti
Carbonara szósz spagettihez Kriszti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    3366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6826 micro
Összesen 2741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felkockázzuk, majd közepes lángon elkezdjük sütni. Közben megpucoljuk, és kockára vágjuk a hagymát. Ha a bacon félig megsült, hozzáadjuk a hagymát is.
  2. Míg a hagyma és a bacon készül, egy tálba öntjük a főzőtejszínt. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd ízlés szerint befűszerezzük. Jól összekeverjük. (Kézi habhabverővel szoktam.)
  3. Ekkorra már megsült a hagymás-szalonnás alapunk. Ráöntjük a zöldborsót, majd a tejszínt is. Összeforraljuk, míg nem kezd sűrűsödni, majd elzárjuk. Spagettivel és reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 74303
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

Spagettivel és reszelt füstölt sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara szósz spagettihez Kriszti konyhájából
BociKriszti 5 recept

Nem a megszokott olasz carbonara recept, ez a magyarosított verzióm. :) Rendszeresen készítem, nagyon gyors és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...