Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az osztrák kasespatzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.
  5. Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Kivesszük, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 189
össznézettség: 22 730
elküldve: 10
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
819 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kasespatzle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 35 dkg
tej 2.5 dl
bacon 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
ementáli sajt 20 dkg
füstölt sajt 5 dkg
tejföl 2.5 dl