r
Nosalty Logó

Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4185 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 697 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8404.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    2742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4185 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 239 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.
  5. Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Kivesszük, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1791
  • Tegnapi nézettség: 78
  • 7 napos nézettség: 521
  • Össznézettség: 268104
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az osztrák kasespatzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek