r
Nosalty Logó

Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 1238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 7419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    588.5 g
  • Telített zsírsav
    360 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9801.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    4001 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4875 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 7419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 459 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük a sajtkrémet.
  3. Ha kész a sajtkrém, a tészta negyedét kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra, egyenletesen rákenjük a sajtkrém negyedét, s feltekerjük.
  4. Ezt megismételjük mindegyik negyeddel. Tehát négy sajtkrémes rudat kapunk.
  5. Ezt lefóliázzuk, s a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap, sütés előtt kivesszük, két tekercset felszeletelünk kisujjnyi vastagságúra (valamivel vékonyabbra), melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, s előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 150 fokon, 10-15 perc alatt kisütjük. Vigyázni kell arra, hogy ne hagyjuk magára, mert gyorsan sül! Nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad!
  6. Ha kihűltek, zárható edényben tároljuk, így tovább eláll - ha van ideje -, tovább friss marad. A másik két tekercsről az "ajánlatban" írok!

Sajtkrém

  1. A hozzávalókat jól összekeverjük, kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 685
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 296
  • Össznézettség: 188915
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Ajánló

Praktika: A másik két sajtkrémes rudat is ki lehet ily módon sütni, de ez dupla adag, s szapora, de én mindig így csinálom, mert ezt a két rudat egyenként befóliázom, zacskóba még beteszem, s lefagyasztom. Amikor szükségem van rá, este kiveszem a fagyasztóból, a hűtőben (nem szobahőmérsékleten) reggelre felenged, s már süthetem is, anélkül, hogy bíbelődnöm kellene az összeállítással.  Sajtkrémmel kapcsolatban: Lehet csak ementáli sajtot használni, lehet ezt fele-fele arányban füstölt sajttal, lehet fele-fele arányban trappista sajttal is készíteni! Viszont! Ehhez a sós sütihez kifejezetten csak vajat használjon mindenki, aki elkészíti!

Receptkategóriák

Elsőre macerásnak tűnhet, miközben rém egyszerű, s nem utolsó sorban fergetegesen finom! Az ünnepi asztalról nálunk ez nem hiányozhat, de készítem máskor is! Nagyon-nagyon finom, kiadós, csinos, csábító sós csipegetni való! :) Nehéz abbahagyni! :)

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.