r
Nosalty Logó

Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 1238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 7419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    588.5 g
  • Telített zsírsav
    360 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9801.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    4001 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4875 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 7419 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 459 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük a sajtkrémet.
  3. Ha kész a sajtkrém, a tészta negyedét kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra, egyenletesen rákenjük a sajtkrém negyedét, s feltekerjük.
  4. Ezt megismételjük mindegyik negyeddel. Tehát négy sajtkrémes rudat kapunk.
  5. Ezt lefóliázzuk, s a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap, sütés előtt kivesszük, két tekercset felszeletelünk kisujjnyi vastagságúra (valamivel vékonyabbra), melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, s előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 150 fokon, 10-15 perc alatt kisütjük. Vigyázni kell arra, hogy ne hagyjuk magára, mert gyorsan sül! Nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad!
  6. Ha kihűltek, zárható edényben tároljuk, így tovább eláll - ha van ideje -, tovább friss marad. A másik két tekercsről az "ajánlatban" írok!

Sajtkrém

  1. A hozzávalókat jól összekeverjük, kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 147726
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Ajánló

Praktika: A másik két sajtkrémes rudat is ki lehet ily módon sütni, de ez dupla adag, s szapora, de én mindig így csinálom, mert ezt a két rudat egyenként befóliázom, zacskóba még beteszem, s lefagyasztom. Amikor szükségem van rá, este kiveszem a fagyasztóból, a hűtőben (nem szobahőmérsékleten) reggelre felenged, s már süthetem is, anélkül, hogy bíbelődnöm kellene az összeállítással.  Sajtkrémmel kapcsolatban: Lehet csak ementáli sajtot használni, lehet ezt fele-fele arányban füstölt sajttal, lehet fele-fele arányban trappista sajttal is készíteni! Viszont! Ehhez a sós sütihez kifejezetten csak vajat használjon mindenki, aki elkészíti!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elsőre macerásnak tűnhet, miközben rém egyszerű, s nem utolsó sorban fergetegesen finom! Az ünnepi asztalról nálunk ez nem hiányozhat, de készítem máskor is! Nagyon-nagyon finom, kiadós, csinos, csábító sós csipegetni való! :) Nehéz abbahagyni! :)

Hozzászólások

p@dme

Kedves Judit! Elkészítettem, nagyon finom és nagyon kiadós, rengeteg lett bel?le de hamar el is fogyott. Baráti összejövetelre készítettem és mindenkinek nagyon ízlett. Tökéletes sörkorcsolya, mutatós alternatívája az uncsi pogácsának. Annyit f?znék hozzá, hogy óvatosan a sózással bár attól függ mennyire sós a sajt, én egy kicsit túl szaladtam. Köszönöm szépen, hogy feltetted! :)

Walaky

Kedves "p@dme"! Nagyon szívesen, én köszönöm, hogy elkészítetted, hogy elnyerte a tetszésedet, s a dicsér? szavaidat! Öröm számomra, hogy jól sikerült, s mindenkinek nagyon ízlett, ennek következtében, hamar el is fogyott! :) Én is nehezen bírom abbahagyni, amikor megsütöm, nálunk sem szokott hosszú élet? lenni! :) Igen, a sózással óvatosan kell bánni, s valóban a sajtok sósságától függ, de az sem jó, ha sótalan, mert akkor pedig semmi íze! További jó böngészést, s bízom benne, találsz még nálam kedvedre valót! :) Legyenek kellemesek a napjaid: Judyth :)

Törölt felhasználó

Sós sütiként ez a befutó nálunk, így karácsonykor az ünnepi asztalon méltó helye lesz, kedves Judyth! :) KÖSZÖNÖM! :)

Walaky

Kedves JAMES BOOND007! Én köszönöm a visszajelzést, a kedves szavaidat, örülök, hogy "befutó" lett Nálatok is! :) Bocsi, hogy most reagálok, de sokáig nem jártam itt, s csak most vettem észre, hogy írtál! Boldog Új Esztend?t Kívánok!!! Szeretettel: Walaky/Judyth

Vicsi7

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Mind a négy rudat megsütöttem, de az az érzésem, így is gyorsan el fog fogyni =) Mivel nem volt itthon vajam, margarinnal készítettem és sajtból sem ementálit, hanem trappistát használtam, de az eredmény így is tökéletes. B.Ú.É.K!

Walaky

Kedves "VIcsI7"! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Köszönöm a pozitív visszajelzést, s az újévi jókívánságodat is! Elnézést, hogy csak most reagálok, de sokáig nem néztem fel ide, s nem vettem észre az üzenetedet! Remélem, jól, kellemesen telnek az ünnepek! Neked és Szeretteidnek B. Ú. É. K.!!! Szeretettel: Walaky / Judyth

Walaky

Olvasom a "facén" a hozzászólások között, hagy nem találja valaki az "ajánlatot"......mivel a ....k. Nosalty nem enged ott hozzászólni, itt tudok segíteni!!!!! BAL OLDALT KELL KERESNI, LEFELÉ GÖRGETNI, AZ "ajánlat" címszó alatt megtalálja azt, amit keres!!!!!!! EZ IS DÖBBENET, HOGY LETILTOTTAK A "FACÉS" OLDALON, PEDIG NEM IS ÍRTAM SEMMI TRÁGÁRSÁGOT, S EGYÉB SZEMÉTSÉGET, MÁSOK SOKKAL MOCSKOSABB DOLGOKAT ÍRNAK OLYKOR, AZT ÚGY LÁTSZIK, LEHET!!!!! Brrrrrr........Én csupán a Nosaltyn tapasztalt, nyilvánvaló visszásságokat tettem szóvá, amit c sak az tud, lát, aki érintett, illetve recepteket tölt fel......sokan emiatt hagyták abba a feltöltést!!!!!!!!

Walaky

Ezt a sós receptet http://www.nosalty.hu/recept/omlos-sajtos-rudacskak-ketryntol emeljétek ki, k. Nosalty!!!!!!!!

Walaky

Itt a retorzió, k. Nosalty???? Ám legyen!!! :))))))

Walaky

.......THE END......

Törölt felhasználó

Tökéletes.....KEDVENC!!!!! Köszönöm, hogy megosztottad!!!

Walaky

Kedves "cubalibre"! Bocsi, hogy csak mos reagálok, de csak most vettem észre, hogy írtál! Nagyon szívesen, váljék egészségetekre! Köszönöm a kedves visszajelzésedet, nagyon örülök neki, hogy ízlett! Sikerekben gazdag, boldog új esztend?t, jó egészséget kívánok Neked és szeretteidnek! :) Szeretettel: Judyth :)

Walaky

EMLÉK lesz - érdekes, ma reggeli: "statisztika beküldve: 2015.09.17. tegnapi nézettség: 3 352 össznézettség: 38 806 elküldve: 11 receptkönyvben: 321 elkészítve: 23/23 Facebookon megjelent: 2" Kellemes, békés, boldog, meghitt Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)

Walaky

Idézem - egy hozzászólás a Facebookon: "Incy Csomán-Bán én kipróbáltam ezt a receptet, de alulmúlta a várakozásaimat, konkréten ki kellett dobni, ízetlen is volt meg rettent?en zsíros"----------Kedves Incy Csomán-Bán - hátha olvasod: HA ÍGY TÖRTÉNT, NAGYON NEM TUDSZ SÜTNI, FELTÉTELEZEM, F?ZNI SEM!!!!! ------- Mellesleg, egy kis szómagyarázat, ha már: ízetlen - egy tréfa, íztelen (!!!!) egy ennivaló! ------ Hát, ezért nem tudtad elkészíteni! :D

Incy

No akkor egy kis nyelvtan: Ízetlen melléknév, jelentése: Ízérzetet nem okozó; a nyelven, szájban nem az elvárt módon kellemes (étel, ital), amúgy több jelentése is van, valóban a tréfa is lehet ízetlen, de az étel is!!!! A feltételezéseidr?l meg csak annyit, hogy nagyon is jól tudok f?zni, a sütés valóban nem az er?sségem, de ezt a receptet mindenben követtem és annak ellenére sem lett jó, miért miért nem nem tudom, pedig nagy reményekkel fogtam neki. Ha nem bírod a kritikát ne tegyél közzé recepteket :), vagy talán korrektebb lett volna, ha azt írod ide, szerinted mit ronthattam el, nem pedig ezt a nagykép? beszólást.

Walaky

No, akkor: bizony, az "ízetlen" melléknevet úgy kellene használni, ahogyan írtam! Másik: én csupán, a Te stílusodban reagáltam! Ha ki kellett dobnod, akkor úgy korrektebb lett volna a hozzászólásod, ha azt írod oda, vajon, hol ronthattad el, nem pedig azt a nagykép? beszólást! Harmadszor: ez, hogy nem tudtad elkészíteni, az nem kritika volt részedr?l, hanem egy rosszindulatú beszólás, pocskondiázás! Bírom a kritikát, ha az, amit megosztok, valóban rossz lenne, abban lenne a hiba - csak az a bibi, hogy rossz recepteket nem osztok meg!!! :))) Sokan elkészítették már, s imádta mindenki!!!! Nos, ki is volt nagykép? és rosszindulatú?????

Walaky

Kedves Nosalty! Köszönöm szépen ehhez a receptemhez készített videót is! Meglepetés volt, de kellemes, örömteli! :)

gusa

Kedves Judit! Elottem mar minden jot elmondtak, amit el lehetett mondani es csak annyit mondanek, hogy KOSZONOM a receptet. Nalunk is nagy sikere volt.

Szilviaa

Margarinnal készítettem, telefonon nem látszik sajnos az ajánlat menüpont, utólag láttam a gépnél, hogy vajjal javaslod a készítést. Kicsit tovább sütöttem és magasabb h?fokon, így margarinnal is szuper lett, de legközelebb kipróbálom vajjal is. :) Köszönöm a receptet. :)

Filamér

Jó húsz évvel ezel?tt sütöttem ezt utoljára, aztán valahogy elveszett a recept és az ismer?s is, akit?l kaptam... Nagyon hálás vagyok, hogy végre rábukkantam :-)

Walaky

Kedves "Filamér"! Igazán örülök, hogy nálam leltél rá a régen elveszett receptre! Most már el is kell akkor készíteni! :)

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek