Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni sütőben sütve

Tócsni sütőben sütve
Tócsni sütőben sütve
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan szerettem volna kevés munkával elkészíthető vacsorát. Szerencsémre van egy remek konyhai robotom, amelyik szinte mindent elvégez helyettem, így 2 perc alatt lereszeltem őkelmén a krumplit, kettőt csavartam az anyagokon, és már bent is ült a sütőben. Annyi idő alatt fogyott el, amennyi alatt ezt a néhány sort leírtam....és megspóroltam az olajban sütögetést, arról a néhány kalóriárol nem is beszélve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük finom lyukú reszelőn, levét kinyomkodjuk.
  2. Hozzákeverjük a 3 tojást, lisztet, sót, borsot, reszelt sajtot.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe pirosasra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x32 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 134 088
elküldve: 26
receptkönyvben: 976
elkészítve: 55/79
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült tócsni, lapcsánka, röszti

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Sat, 2018-10-27 14:25

Kedves Évi Néni! Ezer éve nem sütöttem tócsnit, sütőben meg pláne nem, pedig szeretjük, csak húsimádó a család, így ritkán kerül rá sor. :-) Nagyon finom lett a recepted szerinti tócsni. Én csak 1 tojást tettem bele, viszont 1 kis pohár natúr joghurttal dúsítottam. Sikere volt! :-)

eslake
eslake Tue, 2018-08-21 08:15

Tettem bele egy kis pirított hagymát is...nagyon finom lett :)

nikcy
nikcy Sun, 2018-03-11 00:04

Felénk ezt matutkának hívták, és húsdarálón daráltuk le a krumplit gyerekkoromban ☺ köszönöm, hogy eszembe juttata, csodás emlékeim vannak arról mikor mamával közössen csináltuk ezt az étket. Mi magába ettük délutáni "nasiként".

Demény Lászlóné
Demény Lászlóné Sun, 2018-03-11 13:01

Felénk görhönynek hívtuk,ugyan ezt a masszát olajba vagy zsírba kanalazva pirosra sütve,azt halacskának hívtuk... így is úgy is isteni finom... :D

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2018-03-12 11:02

Bárhogyan hívják is , nagyon finom. Evvel a tepsis változattal az olajban sütést akartam kiváltani. :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2017-11-06 00:20

Kedves Gabi!
Köszönöm, hogy megosztották velünk ezt a szép emléket. Én is több ilyen ínycsiklandó étel receptjét hallottam nagymamámtól. Addig-addig, míg kaptam a családoktól egy kemencét, amiben próbálom reprodukálni a hallottakat.
Üdv: Évi néni

Bogyó74
Bogyó74 Sun, 2017-11-05 17:55

Most sül! Nagyon finom illat van a konyhában! :-) Megemlítettem a szüleimnek és az öcsémnek (szomszédban laknak), hogy ezt fogom sütni köretnek. Amikor megtudták, hogy nem olajban, hanem tepsiben sütöm, egyből "feliratkoztak" egy-egy szeletre! :-D

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-11-05 22:17

Engedd meg hogy azt mondjam, jó döntés. Remélem ízleni fog az egész családnak. Köszönöm a választásodat.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2017-11-05 22:55

Kedves Évi néni!!
Véletlenül bukkantam a válaszodra. El szeretném mesélni neked és azoknak akik eljutnak ehhez a nagyszerű recepthez, azt, amit drága nagyikámtól hallottam: vagyis, hogy a kenyér sütés után, amíg meleg volt a kemence kizsíroztak egy nagy tepsit és abban sütötték meg a berétet (tócsit). Ez olyan vastag volt, amilyen magas a tepsi széle. Amikor ropogósra sült, nagy négyzetekre vágva tálalták és ették. Nagyi elbeszéléséből tudom, hogy 2-3 kg krumplit is képesek voltak lereszelni ehhez a laktató ételhez. Én is többször készítettem már magas falú kis tepsiben. Mi nemcsak az emlékek kedvéért szeretjük tepsiben sütve, ha nem azért is, mert lehet belőle "jót harapni". További szép estét kívánok!
Andi

DepecheAndi
DepecheAndi / DepecheAndi Sat, 2015-02-14 19:45

Most sül, bár én sajtot, fokhagymát és borst kihagytam belőle, mert nem ehetem őket, de biztos vagyok benne, hogy így is nagyon finom lesz! Köszi az ötletet, pont olyan receptet kerestem, ahol nem lesz olajban tocsogó a tócsni :-)

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2014-11-24 10:12

Szia Éva!
Ma készülök megcsinálni a tócsnidat. Tegnap ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, észrevettem, hogy Te is Bosch gépet használsz. A napokban cseréltem le a régi keverőtálas mixeremet egy ilyen gépre, és tegnap szomorkodtam, hogy milyen sok pénzt adtam egy ilyen komoly gépre, és sokkal bonyolultabb a használata. Elsősorban kelt tésztákat csinálok, ez a gép nem egy gombócot csinál a tésztából, hanem a tálból úgy kell kikaparni a tésztát. Aztán vajat akartam kikeverni, megpróbáltam mindhárom karral, a habverő és a kevert tésztás kar egyáltalán nem keveri, inkább csak beleragad a vaj, a dagasztó kar mondjuk kikeveri, de nem olyan sima állagúra mint a régi gépem. Szóval azt akartam kérdezni, hogy Te a vajat melyik karral kevered?
Remélem megszokom és megszeretem az új gépet...
És örömet fog ma okozni, hogy nem kézzel kell reszelgetni a zöldségeket a tócsnihoz :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-11-24 11:41

Szia Beatrix!
Én szeretem, mert gyors, erős gép, sok mindent megcsinál. Vajat a habverővel tudsz keverni, kenyeret a sima dagasztókarral. Adj a dagasztás közben egy kevés olajat a tésztához és nem fog odaragadni.
A tócsnihoz jó étvágyat kívánok!
Üdv: Évi néni

csonkaevi
csonkaevi Wed, 2014-11-12 20:56

Kedves Évi!
Elegem lett abból, hogy ha tócsnit akarok sütni, akkor ott kell állnom mellette és főleg az olaj szagból, ami belengi utána az egész lakást. Rákerestem és a Te recepted volt az első. Kipróbáltam és egy nagy tepsivel fogyott el. Egyrészt nem volt olajas, másrészt finom, roppanós volt (vékonyra kisimítottam). Ezentúl csak így fogom készíteni. Rengeteg időt és energiát lehet vele spórolni. Köszönöm, hogy megosztottad!
Üdv. Évi

Babocska
Babocska Fri, 2014-11-07 22:02

Kedves Éva!
Elkészítettem a tócsnit az Ön receptje alapján,és isteni finom lett!!! :D
Öröm volt nézni,hogy a kisfiam és a férjem lerohanták a tócsnikupacot! :D
Köszönöm a receptet és ott a helye a receptkönyvemben. :D

Lillucika
Lillucika Wed, 2014-10-22 13:45

Sziasztok,
lehet, hogy buta kérdés, mi anno az olajban sült tócsnit azonnal ettük mert később nem volt olyan finom.. Ez eláll másnapig is?
Illetve van pár szem főtt krumplim itthon, gond, ha azt is belereszelem?
Köszönöm szépen előre is.

cicu88
cicu88 Wed, 2014-05-28 16:37

Udv, szerintetek ha a nagyobb reszelovel reszelem le akk is meg fog sulni?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-05-28 17:01

Szia! Megsül természetesen, csak lehet, hogy nem lesz annyira roppanós. A puding próbája... Üdv: Évi néni

ittisottis
ittisottis Fri, 2013-11-08 22:04

Csak most találtam meg a receptet, igen tetszik, biztosan elkészítem. Eddig olajban sütöttem.
Akinek nincs ilyen jó kis gépe (pl. én), próbálja ki a diódarálót! Nekem működik, egyébként már nem bírná a kezem (mivel vagontételben kell sütnöm)
Üdv. IO

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-11-09 16:19

Pont tegnap készítettem el, most tettem bele parmezánsajtot és egy csokor petrezselymet. Megettem több mint fél tepsivel, brrrrrrrr!
Üdv: Évi néni

ittisottis
ittisottis Thu, 2013-11-14 13:48

Hűűűűűű, ezt a bűnözést! Ha szereted a metélőhagymát, próbáld ki azzal is alkalom adtán. A köretnek szánt burgonyakroketthez szoktam adni, a családom díjazza.
Próbáltam ma ezt a tepsis változatot a "hagyományos" mellett, finom!

arkantak
arkantak Tue, 2013-08-27 17:29

jaj de jó végre nem olajos..nem mintha nem imádnám... de akkor is :) én mindíg nagyon fokhagymásan és cukkínival higítva készítem, ma kipróbálom a te receptedet is cukkinival. köszi

zsofi03
zsofi03 Fri, 2013-04-19 12:51

Köszönöm a receptet! Finom lett, megbolondítottam egy kis medvehagymával is. Szerintem többször lesz ez a vacsora.

alabella
A'la Bella / alabella Fri, 2013-03-22 23:55

Nálunk is prósza néven fut, imádom tepsiben, ki fogom próbálni így is, ennek kicsit más az összetétele, kíváncsi vagyok :) Amúgy, ha épp tepsiben sütjük, meg szoktuk locsolni a tetejét tejföllel, ami szépen rásül, vagy akár olvasztott tepertőkrémmel (töpörtyűalja, na :D), nagyon finom úgy is!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-19 14:09

Hű de jó ötlet az a töpörtyűalja. Ezt meg én próbálom ki. Köszi az ötletet. Üdv: Évinéni

doratime
doratime Mon, 2012-06-25 19:33

Ezt, kerestem :) ! Végre nem olajban sütve !!!!!!!! Hiába keresgéltem az oldalon, mert nem tudtam a nevét ! A mamám csak úgy hívta , hogy KRUMPLI BERE :DDD ! Én csak így ismertem !

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-25 21:28

Én is azért találtam ki, mert imádom, de rengeteg olajat fel tud szívni. Szoktam bele tenni ezt, azt, sonkát, sajtot, ami éppen eszembe jut. Szép estét! Üdv: Évi néni

timmancska
timmancska Mon, 2012-04-02 19:28

Szuper recept, köszi! Nekem sokkal jobban ízlett, mint az olajban sült változat!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-04-02 19:49

Köszönöm szépen. Én is azért favorizálom, mert imádom a krumplit, de olajban sütve még hízlalóbb. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

gevi1931
Livi / gevi1931 Sat, 2012-03-31 15:00

Nagyon örülök az ötletnek, köszönöm, de probáljátok ki a fasirtot is a sütőbe sütni, kis golyokat formálunk és zsemlemorzsában meg forgatjuk, de ha még cifrázni akarjátok mindegyikbe ujnyi lukat csinálunk és egy kis kocka sajtot teszünk bele és igy sütjük meg.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-03-31 16:52

Köszönöm az ötletet,én csak egyben sütöttem, de jól hangzik a Te verziód is. Mekkora a golyó?Kipróbálom- Üdv: Évi néni

Csibaba13
Csibaba13 Tue, 2012-03-20 22:06

Kedves Évi néni!

Köszönöm szépen a receptet,nagyon finom lett a tócsni...pillanatok alatt elfogyott nagy sikere
volt...Biztosan elkészítem máskor is...
Minden jót Kívánok!
Csibaba :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-03-20 22:09

Kedves Csibaba!
Örülök, hogy ízlett és ezt velem is megosztottad. Kényelmes, és diétásabb egy kicsit, mint az olajban sütött változat, bár én azt is szeretem. Váljék egészségetekre! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-03-11 15:21

Kedves Gabi!

Engem is az tartott vissza, hogy macerásnak találtam a krumpli reszelést,-pedig meg udnék élni krumplin. Na de vettem a "kisügyest", amit azért választottam, mert reszel (több méretben), szeletel, turmixol, húst darál (ez is fontos volt, mert szívesebben eszem azt a húst, amiben tudom, hogy mi van), kever-kavar, dagaszt, habot ver, fúr-farag-és énekel. Szóval, nekiálltam krumplit reszelni, mikor rájöttem, hogy ott áll velem szemben a kis gépem, azonnal segítségül hívtam, és kb. 2 perc alatt lenyomtam az egészet és el is mosogattam. Nagyon hasznos salátahegyek készítéséhez,stb. Ez egy Bosch MUM46, azért, mert nagyon kis helyet foglal, és mindent megcsinál, amit szeretnék, ráadásul 2 év garancia van rá, ami szintén ritkaság, ha nem százezer fölötti forintot szeretnél robotgépre kiadni. Nagyon szeretem. Nézz körül, a kínálat széles. Én napokig kerestem a neten, hasonlítgattam, értékeléseket olvastam. Örülök, hogy mellette döntöttem. Nagyon gyors is. Jó sütést-főzést kívánok. A "néni" ragadvány, én kezdtem így hívni magam, azóta már csak így szólítanak, de ahogy jól esik. Szép napot! Üdv: Évi néni

Réka001
Réka001 / Réka001 Thu, 2012-03-15 11:06

Kedves Évi néni:) !
Nekem sem ártana egy ilyen masina:) UTÁLOK reszelni!!! :) A káposztás tésztáról akkor már nem is beszélek!! Utána akartam nézni a te robotgépednek, de ilyet én nem találok, csak olyat hogy Bosch MUM4655. Ez lenne az?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-03-15 18:12

Szia!
Szerintem igen. A dobozát eldobtam, a használati utasítása pedig 3 féle típusra is szól. Mindenesetre MUM46-tal kezdődik. A lényeg, hogy húsdaráló, 3 féle szeletelő, dagasztó-habverő, és turmix van hozzá. Káposztaszeletelésben is ott van. Bármit csinál is, azt nagyon gyorsan csinálja. Szinte az az érzésem mindig, hogy kár bepiszkolni, de mosogatni is nagyon könnyű. Szóval szeretem. Üdv: Évi néni

pzsu77
pzsu77 / pzsu77 Sat, 2012-03-17 17:44

Sziasztok!

Nekem is a Bosch mum4655 van, imádom, nagyon praktikus, és könnyen tisztítható.
Most fogok nekiállni a recept elkészítésének, remélem sikerül :)

Üdv: Pzsu

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-03-11 14:34

Kedves Évi!
Nagyon jól néz ki a tócsnid, biztosan ki fogom próbálni. Már csak azért is, mert mi ezt az ételt egyáltalán nem ismerjük. Nálunk a krumpliprósza a sláger, az azért egy kicsit más. A családom imádja, csak ne kellene hozzá azt a fránya krumplit lereszelni! Olvastam, hogy neked van ehhez valami spéci géped. Ez kifejezetten krumplireszelésre használható vagy valamilyen többfunkciós robotgép? Én is szívesen beruháznék egyet, és akkor akár hetente csinálnék a családnak prószát, esetleg tócsnit :) !
Bocs, hogy nem nénizlek, de ahogy látom csak pár évvel vagyok fiatalabb nálad!

Üdv: Gabi

384
burgonya 1 kg
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
1 tk
fekete bors 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
ementáli sajt 10 dkg