Nosalty Logó

Napokig puha pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Napokig puha pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 7487 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 625 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16262.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    2264 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    10652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4057 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2495 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 7487 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 346 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe.
  2. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet, leszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a margarint vagy vajat.
  3. Hozzáadjuk a sót, a két egész tojást,a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
  4. Kb 15 percigkézzeldagasztjuk a dagasztótálban. Lágy tésztát kell kapnunk. Ha jól összedolgozzuk, akkor nem fog nyújtáskor a gyúrótáblára ragadni a tészta. Csak akkor lesz könnyű és finom a pogácsa, ha nem teszünk hozzá több lisztet.
  5. Kinyújtás előttpihentessük kb 15 percig.
  6. A gyúrótáblát alaposan szórjuk meg liszttel, és erre borítsuk a tésztát.
  7. A tetejére is szórjunk egy kevés lisztet, és óvatosan nyújtsuk ki egy jó nagy négyzet alakra. Szórjuk rá a sajt 2/3 részét. (A maradék sajt a pogácsa tetejére kerül.)
  8. Gondolatban osszuk vízszintesen 3 részre a tésztát, és hajtsuk fel az alsó harmadrészt, erre pedig hajtsuk le a felső harmadrészt. Ezután függőlegesen is osszuk gondolatban 3 részre, hajtsuk a baloldali harmadot a tésztára, erre pedig a jobboldali harmadot hajtsuk.
  9. 20 perc pihentetésa tállal letakarva a gyúrótáblán, újabb hajtogatás,20 perc pihentetés, újabb hajtogatás,20 perc pihentetés(3-szor hajtogatunk és pihentetünk).
  10. A tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét és pogácsaszaggatóval közepes méretűpogácsákat szaggatunk.
  11. A tepsibe rakjuk őket 1-1 cm távolságra, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, lenmaggal, köménymaggal vagy szezámmaggal, és a 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Kb. 70 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 737
  • Össznézettség: 678393
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

A friss, ropogós pogácsát mindenki szereti. Ez a pogácsa azonban még napok múltán is finom puha marad, főleg, ha légmentesen lezárjuk egy műanyag tálban.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Kata! Nagyon szép a pogácsád. Nemsokára megsütöm. Köszi a receptet. Piroska

Bjkata

Kedves Piroska! Amikor el?ször készítettem el ezt a pogácsát, féltem, hogy túl lágy a tésztája, és tettem hozzá még lisztet. De a végeredmény nem lett olyan, mint amilyen az a pogácsa volt, amivel megkínáltak el?z?leg. Utána már nem liszteztem annyira, és úgy lett az igazi. Azóta már sokszor elkészítettem, és mindig nagyon-nagyon finom volt. Remélem, hogy Te sem fogsz csalódni a receptben! Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Most próbálom ki. Most tartok a pihentetési fázisban. Beszámolok hogy milyen lett.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a pogi. Azt mondta a szomszéd néni, hogy a cukrászdában nincs ilyen. Nagyon köszönöm a receptet.

Bjkata

Kedves Ugróbogyó! :) Nagy örömet szereztél nekem a hozzászólásoddal! Örülök, hogy sikert aratott ez a recept Nálatok is! Kata

Tommika79

Szia érdeklödnek csak, hogy komoly a 75 g éleszt??

Bjkata

Komoly! :) Tényleg egy és fél csomag éleszt? kell bele. (Budafoki éleszt?)

BAGI AGI

Kedves BJk! Szilveszterkor megcsináltam és nagyon nagy sikere volt! Többen is kérték az ismétlést! Köszönöm ezt a remek receptet!

Bjkata

Nagyon szívesen! Boldog új évet! Kata

Rózsa11

Kedves Kata! Maradék tört krumpli felhasználásához kerestem receptet, amikor rátaláltam a fenti pogácsa receptedre. A hozzávalókat így kiegészítettem kb. 25 dkg burgonyával, 1 nagy ek. mangalica zsírral és ez lett a pogácsám tésztája. A tetejére szezámot és köménymagot szórtam sajt helyett. Egyébként ugyanúgy jártam el, ahogy a fentiekbe írva vagyon. És óriási sikert aratott a pogi! (másnapra már csak néhány darab maradt, és valóban finom puha volt) Köszönöm a receptet! rozsa11

Bjkata

Biztosan krumplival is nagyon finom volt! Én a múltkor egy kis tepert?vel bolondítottam meg, úgy is szuper! Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Isteni a recept!!! hátmég a pogi:)

Bjkata

Kedves Maya52! Örülök, hogy bevált a recept! Üdv.: Kata

Lillus923

Hát ez valami isteni lett! Én tepert?krémmel kentem meg hajtogatás el?tt. Az nem derült ki, hogy meddig marad puha, mert olyan hamar elfogyott... :) Van itthon medvehagyma-pestóm, azzal is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet, nagy kedvenc lett! :)

Bjkata

Kedves Lillus! Örülök, hogy bevált a recept! Köszönöm a visszajelzést! Üdv.: Kata :)

Kerekes Tünde

Kedves Bjkata ! Pár éve már használom a NOSALTY-t . Nagyon szeretem mint "szakácskönyvet". Soha nem írtam még hozzászólást , nagyon sokat tanultam és tanulok folyamatosan, köszönet is érte Mindenkinek akik megosztják receptjeiket. DE ! Ilyen sajtos pogácsát még nem sütöttem . Minden alkalommal törekszem a legjobbra és azt hiszem a Te sajtos pogácsád lessz számomra az etalon. Köszönöm !! !! Tünde

Bjkata

Kedves Tünde! Nagyon örültem a hozzászólásodnak! Mindig jól esik ilyen pozitív visszajelzéseket olvasni. További jó sütést-f?zést kívánok! Üdv.: Kata

dememol

Fenomenalis...ez nagyon finom lett..annyi valtozas, hogy fele fele aranyban tettem a vajat es a zsirt...

Bjkata

Köszönöm a visszajelzést! :)

krajnik

Ez valami isteni finom pogácsa. Sokat kísérleteztem. Végre egy olyan pogácsa ami a páromnak is ízlik. Azt mondta eddig ez a legfinomabb. Köszi a receptet. Üdv Marietta

Bjkata

Nagyon örültem a visszajelzésnek! További jó sütögetést kívánok! :) Üdv.: Kata

baranyaivioletta

Kedves Bjkata! Kipróbáltam a pogi receptet. Ez az els? pogácsám, és sajnos nem jött össze, mert el?ször a tészta nagyon folyós volt, nem tudtam volna kiszedni a tálból, ha nem rakok hozzá még lisztet. Gondolom ezért lett ilyen száraz. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit ronthattam el, hogy ennyire folyós volt a tészta, pedig mindent pontosan kimértem. Nem szeretném annyiba hagyni ezt a receptet, mert nagyon jó hozzászólások vannak róla...:) Köszönöm a segítséget. Violetta

Bjkata

Kedves Violetta! Lágy tésztának kell lennie, és ha megkelt, er?sen lisztezett gyúrótáblára kiborítjuk, a tetejét is lisztezzük, majd kinyújtjuk a megfelel? vastagságúra az els? hajtogatás el?tt. El?ször én sem akartam elhinni, hogy ilyen lágynak kell lennie, de most már nincs itthon elrontott, száraz pogácsa, mert nem teszek hozzá több lisztet, mint amennyit a receptben írtam. A megkelt tészta nagyon jól alakítható a lisztezett gyúrótáblán. Remélem, segíthettem! :) Üdv.: Kata

Légrádiné Sz Gizke

Gizke / A pogácsa finom, nekem kicsit sok a só

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Köszönöm szépen a receptet! Ez volt az els? pogácsa amit megsütöttem és nagyon finom!!! Még a férjemnek is Aki nem szereti a pogácsát nagyon ízlet. A 16 hónapos kisifam is többször repetázott. Üdv: Melinda

Bjkata

Kedves Melinda! Örülök, hogy mindenkinek ízlett a pogácsa. :) Az én 17 hónapos unokám is nagyon szereti. Üdv.: Kata

almáspitekusz

Kedves Kata! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a pogácsa, ezentúl csak így sütöm majd! Nagy sikert arattam vele, egy barátn?m kívánsága a sajtos pogácsa volt születésnapjára, azt mondta, minden évben ilyet szeretne :D Köszönöm szépen, még egyszer! Olga

Bjkata

Kedves Olga! Csak most láttam a hozzászólást! Nagyon örülök, hogy ízlett a pogácsa! További jó sütögetést kívánok! Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek