r
Nosalty Logó

Retro strandos burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Retro strandos burger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    511 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    10207 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5030 micro
  • Lut-zea
    6144 micro
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5143.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1022 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    20414 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10060 micro
  • Lut-zea
    12288 micro
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált marhahúst egy tálba tesszük, megsózzuk, összegyúrjuk, és 4 vagy 2 nagy kupacra osztjuk, amikből golyókat készítünk. Ezután húspogácsákat formálunk belőlük. Érdemes akkora nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a bucik átmérője.
  2. Egy serpenyőt kissé megolajozunk és felforrósítunk, majd a húspogácsák mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt megsütjük. A sütés végefele ráteszünk két szelet sajtot, és hagyjuk ráolvadni. Már ne süssük tovább ez idő alatt! A húsokat tegyük ki egy tányérra, és jöhet az összeállítás.
  3. A puffancsokat kettévágjuk (serpenyőben megpiríthatjuk), megkenjük mustárral, ketchuppal és majonézzel (opcionális). Ráteszünk pár levél salátát, két karika hagymát, majd a húst. Erre jöhet két karika paradicsom és egy kis marék csalamádé. Végül ráhelyezzük a szószokkal megkent bucitetőket, és meleg sütőben pár percig rámelegítünk az egészre.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3529
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 19.

Receptkategóriák

Retro strandos burger
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Magyarországon is nagy kultúrája van a hamburgerezésnek, gyakorlatilag már mindenféle variációja létezik a vegántól a grillezett rákosig. De azért a '80-as, '90-es évek klasszik retro burgerét senki nem felejtette el...ő ugyanis a balatoni nyaralások ultimét strandkajája mindörökre. Hatalmas, édeskés, fényes buci, sok-sok csalamádé, saláta, uborka, paradicsom és ketchup-mustár-majonéz szentháromsága alkotja, a picike, általában túlsütött, mirelit "húspacsni" pedig szinte teljesen elvész benne. Íme a mi receptünk, amiben azért a húspogácsa is tud érvényesülni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek