r
Nosalty Logó

Spenótos rakott tészta

Allisc
Spenótos rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

590
Kalória
33.6g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
101g
Víz
92g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2944 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8897 micro
Összesen 590 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7118.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    2897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1708 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20320 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    44485 micro
Összesen 2944 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2833 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és olívaolajjal picit meglocsoljuk, hogy ne tapadjon össze. Én masnitésztát (farfalle-t) használtam, de alkalmas szerintem bármelyik apró száraztészta.
  2. A spenótot is elkészítjük. Ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk, ha frisset, akkor forrázás után aprítjuk.
  3. Ezután ízlés szerint sózzuk, beleaprítjuk a fokhagymát, és felfőzzük.
  4. Közben a tejszínben elkeverjük a tejet, a tojásokat és a lisztet, majd az egészet egyenletesen kavargatva a fövő spenóthoz csurgatjuk. Főzzük pár percet, majd lehúzzuk a tűzről. A sonkát felkockázzuk.
  5. Egy jénait kenjünk ki vajjal (lehet margarin is), majd a tészta felét terítsük bele egyenletesen. Erre szórjuk rá a sonka felét, majd kanalazzuk rá a spenót felét, és reszeljük rá az ementáli sajtot. Mehet rá a maradék tészta, arra a sonka, a spenót és a másik fajta sajt a tetejére.
  6. Sütőbe toljuk, én 200 °C-on légkeveréssel sütöttem 20 percet, majd alsó-felső sütéssel még 15 percet, míg szépen megpirult a sajt a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez egy gyorsan elkészíthető, finom vacsora, általában minden hozzávaló megtalálható a hűtőben.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek