Csirke cordon bleu sült burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csirke cordon bleu
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
38g prágai sonka53 kcal
-
38g mortadella117 kcal
-
38g edami sajt134 kcal
-
38g ementáli sajt147 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Sült burgonya
Összesen
1855
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csirke cordon bleu
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
150g prágai sonka210 kcal
-
150g mortadella467 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
2g só0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Sült burgonya
Összesen
7415
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csirke cordon bleu
-
30.5g csirkemellfilé37 kcal
-
4.6g prágai sonka6 kcal
-
4.6g mortadella14 kcal
-
4.6g edami sajt16 kcal
-
4.6g ementáli sajt18 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
Sült burgonya
Összesen
226
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 128.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3862 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1220 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 413.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1855
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 402.9 g
Zsír
-
Összesen 514 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1877 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15448.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 2900 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 4881 mg
-
Nátrium 6548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1654.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2409 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 116 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 1411 mg
-
Retinol - A vitamin: 2374 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 584 micro
Összesen
7415
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
226
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Csirke cordon bleu
-
1000 g csirkemellfilé
-
150 g prágai sonka
-
150 g mortadella
-
150 g edami sajt
-
150 g ementáli sajt
-
100 g finomliszt
-
2 db tojás
-
100 g zsemlemorzsa
-
1 ízlés szerint só
-
200 g vaj
-
2 dl napraforgó olaj
Sült burgonya
Elkészítés
Csirke cordon bleu
- A csirkemelleket vágjuk nagyobb szeletekre, majd óvatosan klopfoljuk ki őket vékonyra. Finoman sózzzuk meg a csirkét.
- Helyezzük úgy a csirkére a sonkákat és a sajtokat, (amiknek a fajtáit nyugodtan lehet variálni) hogy maradjon a csirkének a széle szabadon. Finoman szórjuk meg az egyik felét finomliszttel, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk össze, és hagyjuk pár percet pihenni a hűtőben. A finomliszt segít összeragasztani a töltött húst.
- Ezután jöhet a szokásos panírozás, liszt, tojás, majd zsemlemorzsa. A vajat az olajjal együtt melegítsük fel. Amikor már erősen bugyborékol, mehetnek bele a cordon bleuk. Közepes-kis lángon süssük, hogy ne égjen meg a vaj, s amíg szép aranybarnák lesznek.
- Amikor elkészültek csepegtessük le őket, vágjuk félbe, és tálaljuk a sült burgonyával.
Sült burgonya
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel cikkekre vagy hasábra. Főzzük elő sós vízben kb 5-6 percet.
- Csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, majd süssük meg ropogósra kedvünk szerint bő olajban vagy sütőben egy kevés olívaolajjal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 1209
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A rántott hús önmagában is egy nagyszerű fogás, de a töltött verziója különféle sonkákkal és sajtokkal még csodálatosabb. A cordon bleu-t készíthetjük csirkéből vagy borjúból, de egy biztos, hogy vajban kisütve lesz igazán tökéletes.