r
Nosalty Logó

Tényleg édes paradicsomleves

Lakos Benedek
paradicsomleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

974
Kalória
29.5g
Fehérje
95.8g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
371.3g
Víz
101.1g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
46.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7556.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1485.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    4757 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    25732 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1117 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük, majd egy nagy tepsire tesszük az olajjal, mézzel, ecettel, sóval és borssal. Alaposan átmasszírozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és nagyjából 20 percig sütjük, amíg a paradicsom már teljesen puha, szinte szétfőtt és alaposan karamellizált állapotban van.
  2. A lilahagymákat meghámozzuk, felezzük, majd vékony félkarikákra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a zöldséget némi olajjal, majd megsózzuk. Alacsony lángon, lefedve, néha megkeverve, nagyjából 20 perc alatt alaposan megkaramellizáljuk. Ha már teljesen üveges, szinte dzsemszerű és a színe sötét, hozzáadunk egy teáskanál mézet és egy teáskanál balzsamecetet, majd elkeverjük.
  3. A tepsi tartalmát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál karamellizált hagymát, majd teljesen simára dolgozzuk. Ha kell, tovább ízesítjük mézzel, balzsamecettel, sóval, borssal.

A tálaláshoz

  1. A mascarponét és a habtejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel lágy habbá verjük.
  2. Sajtos melegszendvicset készítünk: minden szendvicshez megvajazunk 2 szelet kenyeret, majd elhalmozzuk nagy adag ementálival és lezárjuk. A szendvicsek külsejét megkenjük vajjal és mézzel, majd forró serpenyőben, közepes lángon aranybarnára és ropogósra sütjük őket mindkét oldalon.
  3. A levest egy kanál mascarponehabbal, sajtos szendviccsel, karamellizált hagymával és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept nem más, mint egy fricska...legalábbis annak indult, azonban végül hogy, hogy nem egy meglepően épkézláb fogás született belőle. Tudom ajánlani mindenkinek, aki eddig is féktelenül cukrozta a paradicsomlevesét, de nem merte felvállalni: ez a leves kendőzetlenül, büszkén édes.

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek