Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli

Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli
Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit időigényes az elkészítése, de a végeredmény nagyon finom. Egy videós receptoldalon találtam a sütés ötletét. Nagyon megtetszett, mert nem kell előre főzni a burgonyát. Az összeállítása az ételnek gyorsan elkészül, és ameddig sül, addig más otthoni teendőt el tudom végezni. A férjem, amikor első alkalommal megkóstolta, csak annyit mondott, máskor is így készítsem a rakott burgonyát. Saját receptem, créme fraiche, tejszín és a sajt egy nagyon finom, szaftos állagot alkot. Amit még megfűszerez a lecsó és a kolbász íze. A burgonya is az alacsony hőfokon sütéstől egy finom omlós állagot kap.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a tojásokat. Közben olajat öntünk egy serpenyőben, és a tetszés szerint fölvágott vöröshagymát és a paprikát, paradicsomot megsütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk és vékony karikára fölvágjuk. A száraz füstölt kolbászt is fölszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
  3. Elkezdjük a rétegeket lerakni. A forma mérete 32 x 20 cm. Először a vékonyra fölkarikázott burgonyát, majd a fele mennyiségű kolbászt és a negyedekbe fölvágott tojásokat tesszük. A lecsó felét is elosztjuk rajta.
  4. Meglocsoljuk a créme fraiche-val, majd a tejszínnel úgyszintén, és reszelt sajttal is megszórjuk. Úgy gazdálkodjunk, hogy a legfelső rétegre is maradjon. A következő réteget ugyanígy készítjük.
  5. A legfelső rétegre még a maradék créme fraichet, tejszínt ráöntjük. A reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 125 fokon 2 órát sütjük. Majd följebb emeljük a hőfokot, és 200 fokon még addig sütjük, ameddig megpirul a teteje, kb. 30 perc. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 450
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott burgonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1516
burgonya 1 kg
főtt tojás 8 db
gyulai kolbász 250 g
crème fraîche 400 g
habtejszín 400 ml
ementáli sajt 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 3 közepes db
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek