r
Nosalty Logó

Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Eleonora - Multikulti flancolda
Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegíteshez kapcsoljuk be a sütőt 200 °C-ra, és egy kicsi fazékban pedig tegyünk fel melegedni egy liter vizet. Pucoljuk meg a krumplikat, és hosszanti irányban szeleteljük fel 1,5 centis vastagságúra. Kereszt irányú vágással szeljünk fel 2 db salottát és a fokhagymagerezdet is, azt igyekezzünk minél finomabbra vágni. Amint felforrt a víz, helyezzük bele a burgonyaszeleteket. Főzési idejük 15 perc körüli, folyamatosan ellenőrizzük a 10. perctől, mert kerülendő a túlfőzes.
  2. Alacsony lángon hevítsünk 2 ek teavajat egy tapadásmentes serpenyőben (ha nem vagy vega étrendes: az eredeti recept itt egy maréknyi baconkockát süt 4-6 percig közepes lángon, majd aztán veszi le a hőfokot), és dinszteljük a vajban a salottahagymát 4-5 percig, plusz még egy percen át a fokhagymát. Zárjuk el a tűzhelyet, és locsoljuk meg 2 ek fehérborecettel a hagymát. Sóval, borssal fokozzuk a leendő élvezeteket.
  3. A hagymás pirítványba kanalazzuk bele a creme fraiche-t (ha nem tudunk ilyet vásárolni, zsíros tejföl és tejszín 1:1 arányú elegyével helyettesíthető), szórjuk meg a 2 késhegynyi szerecsendióval és alaposan keverjük össze. A krumpli valószínűleg már megfőtt. Halásszuk ki a krumplikat, és pakolásszuk át a serpenyőbe. Nagyon óvatosan forgatgassuk meg a hagymás-tejfölös szószban.
  4. Szeleteljük fel a krémes, nemes francia sajtokat. Egy kis méretű, magas falú, hőálló edénybe merjük bele a serpenyő tartalmát, és a tetejére fektessük rá a sajlapocskákat, és felülsütéssel hagyjuk pirulni a sütőben 15-20 percen keresztül. Néha kukucskáljunk be, nehogy megégjen.
  5. A sütési idő alatt szeleteljük tüneményes csíkokra a paprikát, és a megmaradt 1 salottát pedig legjobb tudásunk szerinti legapróbb kockákra aprítsuk.
  6. Egy kis tányérkában (amibe beleférne a mini darabos hagymakupac) keverjünk össze 2 tk mustárt, 2 ek extra szűz olívaloajat és 1 ek fehérborecetet, némi őrölt borsot és az aprított hagymát. Alapos kevergetéssel dolgozzuk össze.
  7. A madársalátát ellenőrizzük, az esetleges gyökereket csipkedjük le. Tálaláskor a tartiflette köré vagy mellé halmozzuk a salátát, szórjuk meg paprikaszeletekkel és a hagymás-mustáros ''salátaöntettel''.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 417
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vega tartiflette mustáros-hagymás madársalátával
Eleonora - Multikulti flancolda 5 recept

A híres francia tartiflette egyik vegetáriánussá tett verziója. Azt gondolnánk, a bacon hiányát képtelenség kompenzálni, de a különleges saláta betölti az űrt. =)

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...