Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marharolád barna mártással

Marharolád barna mártással
Marharolád barna mártással
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos családi recept, a vasárnapi ebédek kedvelt fogása nálunk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a mustárral. Az egyik vöröshagymát, füstölt szalonnát apróra daraboljuk. A hússzeletek szélesebb oldalára halmozzuk őket, és szorosan feltekerjük, majd egy fogvájóval rögzítjük a roládokat.
  2. Feldaraboljuk a répát és zellert. Egy lábosban zsiradékot (maradék szalonnát) hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát, fokhagymát. A roládok oldalait is megpirítjuk. Hozzárakjuk a répát, zellert is. Annyi zöldség alaplével öntsük fél, hogy ellepje a roládokat. Fedjük le, és lassú tűzön 1 és fél - 2 óra hosszat főzzük.
  3. Mikor már elég puha a hús, vegyük őket ki, és tegyük félre. A mártást szűrjük át a zöldségdaraboktól, és tegyük vissza a tűzhelyre, ízlés szerint fűszerezzük, ha szeretnénk, egy kevés Creme Fraiche- el gazdagíthatjuk (önthetünk hozzá egy kevés vörösbort is). A roládokat locsoljuk meg bőségesen a szósszal, és szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1101
marharostélyos 1 kg
mustár 4 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
füstölt szalonna 100 g
csemegeuborka 6 közepes db
petrezselyem 1 csokor
crème fraîche 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
zöldség alaplé 5 dl