r
Nosalty Logó

Bolognai rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bolognai rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5805 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5019.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23220 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 2731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1049 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, és megszórjuk sóval.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk, és elrendezzük a darált húsra.
  5. Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel, és megszórjuk a sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt mozarellával, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 687
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 101847
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott burgonya olaszos változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek