r
Nosalty Logó

Bolognai rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Bolognai rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5805 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5019.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23220 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 2731 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1049 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, és megszórjuk sóval.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk, és elrendezzük a darált húsra.
  5. Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel, és megszórjuk a sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt mozarellával, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 96633
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rakott burgonya olaszos változata.

Hozzászólások

zsuzso100

Mennyi krumpli kell hozzá...ha jól látom, kimaradt a hozzávalókból!

Glaser

Bocsanat, valahogy kimaradt a burgonya.1 kg kell hozza.

Törölt felhasználó

Bocsánat de oda van írva hogy a hozzávalók listájába legel?re hogy 1kg burgonya kell hozzá.:)

Törölt felhasználó

A créme fraiche-t ha tejföl+tejszín elkeverésével helyettesítem akkor spontán összekeverem v.robotgéppel kell elkeverni??

Glaser

Szia. Szerintem elegendö egyszerüen összekeverni, nem kell robotgep hozza.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

lehet hogy buta kérdés,de f?z?tejszínnel célszer? helyettesíteni,vagy habtejszínnel...?köszi el?re

Maria.

Szia hf! A crème fraîche olyan mint a suru tejfol(savanyú tejfol).Nyúgottan helyetesítheted a f?z?tejszínnel,tejfollel.a habtejszín édeskés,de elrontani biztos nem fogja.Maria

P.

Bocsánat egy gyors észrevétel: a f?z?tejszín és a habtejszín ugyanaz. Az egyetlen lényegi különbség a kett? között, hogy a f?z?tejszín alacsonyabb zsírtartalmú (20%), de ezt már senki nem nézi a dobozon. Azért, hogy a habtejszínhez hasonló állagot elérjék még hozzányomnak egy pár dolgot és kész a feljavított alig tejszín. A habtejszín pedig nem édes, mert összetétele: tejszín. Semmi más. Ez maga a tejszín. És ez a legjobb mindenhez. A f?z?tejszín egy háziasszonyoknak kitalált vakítás...Ne d?ljünk be neki.

Törölt felhasználó

Szia! Koszonom a recepted.Nagyon finom!Tokeletes recept!

orla

Fincsi!!! Kipróbáltuk!

Mariello

Szia! Én nagyon szeretem a burgonyás ételeket,de a bolognait el nem tudtam képzelni milyen lehet krumplival.Nagyon kellemesen csalódtam.A kisebbik lányom nagy bolognais,persze a hagyományos tésztás bolognaiért bolondul ,-és a burgonyát sem szereti, mert akkor inkább rizs-,de ? is azt mondta,hogy ez tényleg nagyon finom.A borgonya teljesen átveszi a bolognai ízét ha vékonyra szeleteljük.Én szerintem fél kilogram húshoz legalább 2-2,5 kg burgonyát használtam és a közbüls? rétegeket mindig enyhén megsóztam.A bevonaton is egy picit kényszer?ségb?l változtattam én ugyanis csak tejföl és tej keverékével vontam be a tetejét mert tejszínt elfelejtettem venni hozzá amikor a hozzávaóit vásároltam.Mozzarellát sem lehet itt nálunk kapni ezért az kimaradt,így hát trapista került a tetejére.Azonban így is nagyon finom lett.Legközelebb persze el?írt hozzávalókkal is kipróbálom .El tudom képzelni hogy ett?l még talán egy fél fokozattal fimomabb lesz,pedig ezt már felül?berelni így is nagyon nehéz..Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a receptet.További sikeres f?z?cskézést kívánok mindenkinek.

Törölt felhasználó

Kedves Glaser! Nem tudom, olvasod-e ezeket a sorokat, de nagyon hálásak vagyunk a receptért, osztatlan siket aratott. Mozzarellát elfelejtettem venni, így az itthon talált füstölt sajtot használtam fel, úgy is nagyon finom lett. Még egyszer köszönjük!

Törölt felhasználó

nagyon finom:))én rizzsel is kiprobáltam már,ugy is fini :))

Törölt felhasználó

Nagyon finom és egyszer?. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kicsit több krumplival és több husival csináltam és még így is nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

vikomano

Szia! Én is megcsináltam, de a crème fraîche-t kifelejtettem, enélkül is isteni finom lett. Páromnak tejföllel a tetején készítettem, mert imádja a sült tejfölt.. :-) Én csak simán ettem, szerintem így tökéletes!!! Üdv, Vikomano

Törölt felhasználó

2 kg krumplival csináltam (tehát dupla adag), rozmaringból, kakukkf?b?l és oregano-ból egyenként 1 csapott teáskanálnál kisebb mennyiséget raktam hozzá. F?z?tejszín és Tejföl 20%-os zsírtartalmú volt. Nagyon édes lett a végeredmény. Ha valaki készíti, erre figyeljen: kevesebb kakukkf? és rozmaring kell bele. Szerintem fele akkora mennyiség, mert különben nagyon domináns, édeskés ízvilága lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek