Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes málnatorta

Tejszínes málnatorta
Tejszínes málnatorta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejszínes citromtortám volt a kiinduló pont. Egy kis változtatás az összetevőkkel, és ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Jól behűtve kínáljuk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, porcukorból, lisztből, kakaóporból és sütőporból, hagyományos módon piskótát sütünk.
  2. Ha a piskóta elkészült lekapcsoljuk a tortaforma peremét, és félretesszük.
  3. Egy tálba öntjük a créme fraiche-t, hozzáadjuk a málnát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd az egészet összeturmixoljuk.
  4. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk.
  5. Megvárjuk míg langyosra hűl, majd hozzákeverjük a málnás krémhez.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a málnás krémhez keverjük.
  7. Visszakapcsoljuk a tortaforma peremét, majd a krém felét a piskóta tetejére öntjük.
  8. A babapiskótákat egyenletesen elhelyezzük a krém tetején.
  9. Ráöntjük a krém másik felét, majd szép, egyenletesre elsimítjuk a tetejét.
  10. Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  11. Friss málnával és tejszínhabbal díszítjük.













  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 34 585
elküldve: 6
receptkönyvben: 412
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnatorta tejszínnel, piskótás-tejszínes málnatorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti Thu, 2012-05-03 11:19

Szia Georga! Írod,hogy te is az UK-ban élsz és,hogy xylitolt használsz.Én ezt nem ismerem /eddig nem volt szükségem rá/.Gondolom ez édesítőszer lehet.Meg írnád nekem,hogy milyen arányban lehet vele a cukrot pótolni?Válaszodat köszönöm Tünde :-)

georga
georga Tue, 2011-07-19 15:55

Kedves Saci!

En is eppen dietan vagyok :) , de elarulom, hogy azert sutok neha, sot egyre tobb mindent keszitek a nosalty-rol. A szomszedaim nagyon szeretik a sutemenyeket, de elkesziteni nemtudjak, na meg itt nem is nagyon szokas. Megveszik a boltban az edesseget. :( Mi nem! Igaz, hogy en inkabb elkesziteni szeretem a sutiket, enni kevesbe, mert a sos sutemenyeket jobban szeretem, viszont, ha neha ennek belole, akkor egyszeruen cukor helyett xylitolt teszek bele es igy mar kevesbe "veszelyes" a dietamra.
Tovabbi jo dietazast, de azert ne vigyetek tulzasba. :)
Udv.: Georga

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti Thu, 2012-05-03 17:39

Szia! Most már tudom,hogy mi a xylitol,de most meg azt kérdezném,hogy hol szoktad venni,és persze,hogy mennyi xylitol ,mennyi cukornak felel meg? Köszi Tünde

EperUK
EperUK / EperUK Fri, 2011-07-08 00:37

Kedves georga!
Örülök, hogy ízlett a torta. Most én is megkívátam, de nem lehet:( Én már felhagytam a főzéssel, a fő ok az elhízás. Férjemmel együtt, malac méretűre híztunk az én kis hobbim miatt, ezért már nem főzök. Szigorú diétán vagyunk. További jó sütés-főzést!
Üdv: Saci

georga
georga Mon, 2011-07-04 18:59

Szia Saci!

Megcsinaltam ezt a finomsagot es isteni lett mondhatom. :)
Mi is a UK-ben elunk es tenyleg jo, hogy egesz evben van friss gyumolcs amibol sok-sok finom sutit lehet kesziteni.
Koszi a receptet.
Udv.: georga

Kat
Kat Wed, 2011-04-06 10:59

Ó. jajj Istenem! Hát ez egy erkölcstelenül, bűnösen finom süti! :) Egyszerűen muszály lesz megcsinálni és megenni! Köszönet és hála a receptért kedves Eper! Üdv.: Kata

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-04-06 07:51

Kedves Saci ! Költözünk Angliába ! Jössz velem Éva?? Üdv Edit

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2011-04-06 00:27

Kedves Iaraed és nyamóka! Nagyon kedves tőletek. Hát, én szerencsés vagyok, mert itt az év minden szakában lehet mindenféle gyümölcsöt kapni, és ami a legjobb, hogy nem vízízű. Remélem sikerülni fog, ha majd elkészítitek. További jó sütést-főzést! Üdv: Saci

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-04-05 18:26

Csatlakozom Edithez, ez valami isteni lehet, húúú, de megnnék most egy szeletet! :-) Üdv: Éva

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-04-05 18:13

Kedves eperUK ! Ez amit Te műveltél megbocsájthatatlan !!! Málna szezon még sehol ! Hogy fogom én ezt holnap ,megcsinálni?????:)))))))))))))))))))))))))))))) Vagy küldesz Nekem friss málnát ,vagy kínzásért, feljelentést teszek nem is tudom hol:))))))))))))))) Nagyon gyönyörű!! Imádom a málnát. Mért kellett ezt tenned????:(((((((((((((( Most egész éjjel csak forgolódni fogok:)))) Azért a receptjeim közé teszem és számolom a napot , hogy mennyit kell még aludni amíg kapható lesz friss málna ! Üdv Edit

818
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
málna 25 dkg
crème fraîche 400 g
dupla tejszín 4 dl
porcukor 140 g
vaníliás cukor 10 g
zselatin 20 g
babapiskóta 10 db