tejszín, tejföl

Tejföl

A tejföl fehér színű, kellemesen aromás, savanyú ízű tejtermék, melyet homogénezett tejből készítenek, baktériumkultúrával történő savanyítással. Régen úgy készítették a tejfölt, hogy a friss, házi tejet állni hagyták (megalvasztották), majd lefölözték. Innen a név eredete: tej-föl.

Habtejszín

A habtejszín egy selymes, gazdag tejtermék, amelyet a tejszín felverhetősége és krémessége tesz népszerűvé. Széles körben alkalmazzák édes és sós ételekhez egyaránt, legyen szó tortákról, krémekről, levesekről vagy szószokról. Kiválóan habosítható, ezért a cukrászat egyik alapvető hozzávalója.

Főzőtejszín

A főzőtejszín egy sokoldalú konyhai alapanyag, amelyet előszeretettel használnak főzéshez, hogy krémesebbé, gazdagabbá tegye az ételeket. Krémlevesek, szószok, rakott ételek, pörköltek, valamint tészták kiegészítője lehet, de desszertekhez is használható, ha egy kis lágyságot szeretnénk adni az ízeknek.

Tejszínhab

A tejszínhab a desszertek koronája, amely nemcsak díszít, hanem krémes, könnyed textúrájával élményt is ad. Frissen felvert állapotban a legfinomabb, és bár egyszerű alapanyagból – tejszínből – készül, a végeredmény mégis a cukrászat egyik legfontosabb eleme.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Elárulta a Lidl, az Aldi és a Spar, lehet-e saját...

Nincs általános szabály arra, hogy a boltokban mibe kell pakolni a megvásárolandó termékeket. Van, ahol ki van írva, hogy kötelező a bolti kosarat vagy kocsit használni, míg másutt akár a kezedbe is foghatsz mindent, így végigszaladva az üzleten, ha csak pár dologért ugrottál be. Lássuk, milyen saját szabály él a Lidlben, Aldiban, Sparban, Tescóban és Pennyben!

Top Receptek