Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott zöld spárga

Gratinírozott zöld spárga
Gratinírozott zöld spárga
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom spárgarecept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga fás részét levágjuk, majd az alsó 1/3-át megtisztítjuk.
  2. A spárgát fövő sós vízben kb. 4-5 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, hagyjuk hűlni, majd konyharuhán hagyjuk szikkadni.
  3. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk, a spárgát belehelyezzük.
  4. A creme fraiche-t a tojássárgával, a parmezánnal és a bazsalikommal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A krémet a spárgára simítjuk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe (alul- felülsütés), kb. 5 percig sütjük, majd bekapcsoljuk a grillfunkciót, és aranybarnára gratinírozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2020-06-21 20:35

Kedves Glaser! Több mint 10 évvel ezelőtt majdnem egyszerre léptünk be a Nosalty-ba. Én hamar abbahagytam a receptek beküldését, de azóta is gyakran felkeresem, mert szeretek kisérletezni, ha találok egy receptet ami tetszik, kipróbálom. A piacon vettem zöldspárgát tegnap, ahhoz kerestem receptet, mert már régen főztem spárgát, hátha találok valami érdekeset. Így találtam meg a tiedet. Nagyon finom lett, és nagyon mutatós! Én a tetejére még szórtam egy kevés apróra vágott bacont, de anélkül is nagyo jó! Felveszem a kedvencek közé. Köszönöm!

348
zöldspárga 500 g
crème fraîche 75 g
parmezán sajt 75 g
bazsalikom 1 tk
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint