Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g darált marhahús213 kcal
-
50g brie sajt167 kcal
-
10g spenót2 kcal
-
100g körte51 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
18 kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g darált marhahús852 kcal
-
200g brie sajt668 kcal
-
40g spenót7 kcal
-
400g körte205 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g hamburger zsemle614 kcal
-
71 kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
39.5g darált marhahús56 kcal
-
13.2g brie sajt44 kcal
-
2.6g spenót0 kcal
-
26.4g körte14 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.5g hamburger zsemle40 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1524 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.1 g
Zsír
-
Összesen 146.3 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6096.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1934 mg
-
Nátrium 2749 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 942.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 745 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1783 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3685 micro
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Hozzávalók
-
60 dkg darált marhahús
-
20 dkg brie sajt
-
2 közepes db körte
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db hamburger zsemle
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A körtékből vágunk hamburgerenkét 3-4 szeletet, és egy kis vajon a szeletek mindkét oldalát karamellizáljuk, majd a hamburger összeállításáig félretesszük.
- A darált húsból anélkül, hogy előtte bármit belekevertünk volna, négy egyenlő pogácsát formázunk. Hogyha megfelelő, azaz legalább 20-30% zsírtartalmú hússal dolgozunk, akkor a pogácsák sütés közben veszíteni fognak a méretükből, és az átmérőjük akár 1-2 cm-rel is kisebb lehet a sütés végére. Ezt a csökkenést érdemes bekalkulálni, mikor a pogácsát formázzuk, hogy ne legyen majd kisebb, mire megsül, mint a zsemle, amibe tennénk. A megformázott pogácsák közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedés nyomunk, így a pogácsa közepe sülés közben nem fog felpúposodni. A pogácsákat, akárcsak egy steaket, kizárólag sóval és frissen őrölt borssal és csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük. A pogácsákat a formázás után, ha nem azonnal sütjük meg (itt a steakkel ellentétben), a sütésig tartsuk a hűtőben.
- A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
- A húspogácsákat a legvastagabb aljú tapadásmentes edényünkben, közepes-nagy lángon és kevés napraforgó olajon süssük meg. A receptben szereplő 150 g-os pogácsa a két oldalán 3-3 perc sütéssel nagyjából mediumra fog készülni, 4-4,5 perc sütéssel oldalanként pedig szinte biztosan teljesen át fog sülni. Ha a pogácsának megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és ekkor a sajtszeletekkel a pogácsát beborítjuk, ami így a következő pár percben, amíg a másik oldala sül, szépen rá fog olvadni.
- A hamburger összeállításánál tetszőleges a sorrend, én alulra tettem egy marék bébispenótot, arra jött a pogácsa, rá a karamellizált körteszeletek.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2289
- Feltöltés dátuma: 2017. február 18.
Ajánló
Ha kevésbé lágy sajtot használunk, érdemes lefedni a serpenyőt, miután rátettük a sajtot a pogácsára, mert a cheddar vagy mondjuk az ementáli nem biztos, hogy 3-4 perc alatt fedő nélkül ráolvadna teljesen a húsra. Akármekkora serpenyőt is használunk, nem érdemes egyszerre két burgernél többet sütni benne. Ha egyszerre 3-4 húst teszünk a serpenyőbe, és esetleg a láng sem elég nagy, könnyen visszahűtheti annyira a serpenyőt, hogy nem fognak a burgerek szépen körbepirulni még azelőtt, hogy a belsejük túl ne készülne. Szóval csak türelem. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ehhez a hamburgerhez nem zsemlét használtam, hanem egy rusztikus, hosszúkás formájú kenyeret vágtam fel négy, nagyjából zsemlényi méretű darabra. A brie sokkal folyósabbra olvadt, mint mondjuk a cheddar vagy valamilyen más keményebb sajt olvadt volna, de ennek ellenére azért valamilyen szószt még elbírt volna.