r
Nosalty Logó

Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
danigero
Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    2749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3685 micro
Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtékből vágunk hamburgerenkét 3-4 szeletet, és egy kis vajon a szeletek mindkét oldalát karamellizáljuk, majd a hamburger összeállításáig félretesszük.
  2. A darált húsból anélkül, hogy előtte bármit belekevertünk volna, négy egyenlő pogácsát formázunk. Hogyha megfelelő, azaz legalább 20-30% zsírtartalmú hússal dolgozunk, akkor a pogácsák sütés közben veszíteni fognak a méretükből, és az átmérőjük akár 1-2 cm-rel is kisebb lehet a sütés végére. Ezt a csökkenést érdemes bekalkulálni, mikor a pogácsát formázzuk, hogy ne legyen majd kisebb, mire megsül, mint a zsemle, amibe tennénk. A megformázott pogácsák közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedés nyomunk, így a pogácsa közepe sülés közben nem fog felpúposodni. A pogácsákat, akárcsak egy steaket, kizárólag sóval és frissen őrölt borssal és csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük. A pogácsákat a formázás után, ha nem azonnal sütjük meg (itt a steakkel ellentétben), a sütésig tartsuk a hűtőben.
  3. A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  4. A húspogácsákat a legvastagabb aljú tapadásmentes edényünkben, közepes-nagy lángon és kevés napraforgó olajon süssük meg. A receptben szereplő 150 g-os pogácsa a két oldalán 3-3 perc sütéssel nagyjából mediumra fog készülni, 4-4,5 perc sütéssel oldalanként pedig szinte biztosan teljesen át fog sülni. Ha a pogácsának megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és ekkor a sajtszeletekkel a pogácsát beborítjuk, ami így a következő pár percben, amíg a másik oldala sül, szépen rá fog olvadni.
  5. A hamburger összeállításánál tetszőleges a sorrend, én alulra tettem egy marék bébispenótot, arra jött a pogácsa, rá a karamellizált körteszeletek.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2289
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 18.

Ajánló

Ha kevésbé lágy sajtot használunk, érdemes lefedni a serpenyőt, miután rátettük a sajtot a pogácsára, mert a cheddar vagy mondjuk az ementáli nem biztos, hogy 3-4 perc alatt fedő nélkül ráolvadna teljesen a húsra. Akármekkora serpenyőt is használunk, nem érdemes egyszerre két burgernél többet sütni benne. Ha egyszerre 3-4 húst teszünk a serpenyőbe, és esetleg a láng sem elég nagy, könnyen visszahűtheti annyira a serpenyőt, hogy nem fognak a burgerek szépen körbepirulni még azelőtt, hogy a belsejük túl ne készülne. Szóval csak türelem. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével
danigero 5 recept

Ehhez a hamburgerhez nem zsemlét használtam, hanem egy rusztikus, hosszúkás formájú kenyeret vágtam fel négy, nagyjából zsemlényi méretű darabra. A brie sokkal folyósabbra olvadt, mint mondjuk a cheddar vagy valamilyen más keményebb sajt olvadt volna, de ennek ellenére azért valamilyen szószt még elbírt volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...