r
Nosalty Logó

Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével

danigero
Hamburger brie sajttal és karamellizált körtével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

694
Kalória
48.8g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
235.5g
Víz
168.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    2749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    942.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3685 micro
Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A körtékből vágunk hamburgerenkét 3-4 szeletet, és egy kis vajon a szeletek mindkét oldalát karamellizáljuk, majd a hamburger összeállításáig félretesszük.
  2. A darált húsból anélkül, hogy előtte bármit belekevertünk volna, négy egyenlő pogácsát formázunk. Hogyha megfelelő, azaz legalább 20-30% zsírtartalmú hússal dolgozunk, akkor a pogácsák sütés közben veszíteni fognak a méretükből, és az átmérőjük akár 1-2 cm-rel is kisebb lehet a sütés végére. Ezt a csökkenést érdemes bekalkulálni, mikor a pogácsát formázzuk, hogy ne legyen majd kisebb, mire megsül, mint a zsemle, amibe tennénk. A megformázott pogácsák közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedés nyomunk, így a pogácsa közepe sülés közben nem fog felpúposodni. A pogácsákat, akárcsak egy steaket, kizárólag sóval és frissen őrölt borssal és csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük. A pogácsákat a formázás után, ha nem azonnal sütjük meg (itt a steakkel ellentétben), a sütésig tartsuk a hűtőben.
  3. A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  4. A húspogácsákat a legvastagabb aljú tapadásmentes edényünkben, közepes-nagy lángon és kevés napraforgó olajon süssük meg. A receptben szereplő 150 g-os pogácsa a két oldalán 3-3 perc sütéssel nagyjából mediumra fog készülni, 4-4,5 perc sütéssel oldalanként pedig szinte biztosan teljesen át fog sülni. Ha a pogácsának megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és ekkor a sajtszeletekkel a pogácsát beborítjuk, ami így a következő pár percben, amíg a másik oldala sül, szépen rá fog olvadni.
  5. A hamburger összeállításánál tetszőleges a sorrend, én alulra tettem egy marék bébispenótot, arra jött a pogácsa, rá a karamellizált körteszeletek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ehhez a hamburgerhez nem zsemlét használtam, hanem egy rusztikus, hosszúkás formájú kenyeret vágtam fel négy, nagyjából zsemlényi méretű darabra. A brie sokkal folyósabbra olvadt, mint mondjuk a cheddar vagy valamilyen más keményebb sajt olvadt volna, de ennek ellenére azért valamilyen szószt még elbírt volna.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek