Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel

Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel
Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pazarul ropogós bőrű, omlós csülök, ízes krumplival. Külön ráadás, hogy zseniális alaplé készül, amíg a csülköt előfőzzük. Semmiképpen ne dobjuk ki. Ha kihűlt, zsírozzuk le, és vagy pár nap múlva, vagy fagyasztva használjuk fel. Nagyon jó mindenféle krémleves, rizs, egytálétel alapjának. Rendkívül ízes! 

Sokáig főzzük a csülköt, aztán lassan kell ropogósra sütni. De megéri. Csodálatos. 

hozzávalók / 4 adag

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt egy nagyon ízes levesként megfőzzük. Hatalmas edénybe tegyük, hogy ellepje a víz. Dobjuk hozzá a megpucolt és kissé feldarabolt zöldségeket. A répát, fehérrépát, zellereket, hagymát és amit csak találunk otthon. Fűszerezzük be, és gyöngyözve, szépen lassan, kb. 3 órát főzzük. Nincs vele semmi dolog.
  2. Ha megfőtt a csülök, kivesszük. Előkészítünk egy nagy tepsit/tálat. 3 db nagy hagymát vastagabb szeletekre vágunk. Erre ültetjük rá a csülköt. Köré rakjuk a fokhagymákat és a negyedelt krumplikat. Sózzuk, borsozzuk,és egy kis kakukkfűvel meghintjük.
  3. 2 dl barna sört aláöntünk, valamint a főzőléből is (amit tényleg érdemes megtartani) rákanalazunk. Ezután sertészsírral bekenjük a hús bőrét. A 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megpirul. Féltávnál nézzünk rá, és és ha elfogyott a folyadék, pótoljuk. De ne túl sokat, mert elázik a krumpli.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 6 518
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

aszaboedina

Mióta szakács: 2017.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós csülök vele sült krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

885
sertéscsülök 1.5 kg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
zeller 1 kis db
karalábé 1 közepes db
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
köménymag 2 csipet
burgonya 8 közepes db
vöröshagyma 3 nagy db
barna sör 3 dl
kakukkfű 2 kk
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 3 ek