r
Nosalty Logó

Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel

NS
Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

884
Kalória
60.6g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
627.7g
Víz
191.6g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 3541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7344.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12098 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

Csülök előpárolása

  1. A csülköt egy nagyon ízes levesként megfőzzük. Hatalmas edénybe tegyük, hogy ellepje a víz. Dobjuk hozzá a megpucolt és kissé feldarabolt zöldségeket. A répát, fehérrépát, zellereket, hagymát és amit csak találunk otthon. Fűszerezzük be, és gyöngyözve, szépen lassan, kb. 3 órát főzzük. Nincs vele semmi dolog.
  2. Ha megfőtt a csülök, kivesszük. Előkészítünk egy nagy tepsit/tálat. 3 db nagy hagymát vastagabb szeletekre vágunk. Erre ültetjük rá a csülköt. Köré rakjuk a fokhagymákat és a negyedelt krumplikat. Sózzuk, borsozzuk,és egy kis kakukkfűvel meghintjük.
  3. 2 dl barna sört aláöntünk, valamint a főzőléből is (amit tényleg érdemes megtartani) rákanalazunk. Ezután sertészsírral bekenjük a hús bőrét. A 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megpirul. Féltávnál nézzünk rá, és és ha elfogyott a folyadék, pótoljuk. De ne túl sokat, mert elázik a krumpli.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pazarul ropogós bőrű, omlós csülök, ízes krumplival. Külön ráadás, hogy zseniális alaplé készül, amíg a csülköt előfőzzük. Semmiképpen ne dobjuk ki. Ha kihűlt, zsírozzuk le, és vagy pár nap múlva, vagy fagyasztva használjuk fel. Nagyon jó mindenféle krémleves, rizs, egytálétel alapjának. Rendkívül ízes!  Sokáig főzzük a csülköt, aztán lassan kell ropogósra sütni. De megéri. Csodálatos. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek