r
Nosalty Logó

Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 3541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Összesen 87 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7344.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12098 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Elkészítés

Csülök előpárolása

  1. A csülköt egy nagyon ízes levesként megfőzzük. Hatalmas edénybe tegyük, hogy ellepje a víz. Dobjuk hozzá a megpucolt és kissé feldarabolt zöldségeket. A répát, fehérrépát, zellereket, hagymát és amit csak találunk otthon. Fűszerezzük be, és gyöngyözve, szépen lassan, kb. 3 órát főzzük. Nincs vele semmi dolog.
  2. Ha megfőtt a csülök, kivesszük. Előkészítünk egy nagy tepsit/tálat. 3 db nagy hagymát vastagabb szeletekre vágunk. Erre ültetjük rá a csülköt. Köré rakjuk a fokhagymákat és a negyedelt krumplikat. Sózzuk, borsozzuk,és egy kis kakukkfűvel meghintjük.
  3. 2 dl barna sört aláöntünk, valamint a főzőléből is (amit tényleg érdemes megtartani) rákanalazunk. Ezután sertészsírral bekenjük a hús bőrét. A 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megpirul. Féltávnál nézzünk rá, és és ha elfogyott a folyadék, pótoljuk. De ne túl sokat, mert elázik a krumpli.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 19189
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pazarul ropogós bőrű, omlós csülök, ízes krumplival. Külön ráadás, hogy zseniális alaplé készül, amíg a csülköt előfőzzük. Semmiképpen ne dobjuk ki. Ha kihűlt, zsírozzuk le, és vagy pár nap múlva, vagy fagyasztva használjuk fel. Nagyon jó mindenféle krémleves, rizs, egytálétel alapjának. Rendkívül ízes!  Sokáig főzzük a csülköt, aztán lassan kell ropogósra sütni. De megéri. Csodálatos. 

Hozzávalók

Csülök előpárolása

Hagymás krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek