r
Nosalty Logó

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Maradékmentő tépett csirkés szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 581 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2321 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 136 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3154 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 581 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8044.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2462 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    12617 micro
  • Lut-zea
    2637 micro
Összesen 2321 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    737 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 136 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Nyissuk ki a hűtőt és vegyünk magunkhoz mindent, amit úgy is kidobnánk pár nap múlva. Kezdjük a maradék sült hússal vagy grillcsirkével, de a főtt hús is játszhat. Ha csontos, szedjük le a csontról, tépjük nagyobb darabokra, és tegyük egy tepsibe.
  2. A tepsiben öntsük rá a barbecue-szószt, forgassuk jól át, majd minden hozzávalót zúdítsunk rá, a sorrend mindegy. A maradék húsleves és a sör elhagyható, ha nem találunk a hűtőben. Folyadék viszont kell a húshoz, így vízzel is helyettesíthetjük, de az íze miatt jó lenne legalább egy sört beáldozni a recept érdekében.
  3. Miután mindent összekevertünk, a tepsit borítsuk be alufóliával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Mivel a hús eleve meg volt sülve/főve, nem kell neki sok idő.
  4. Miután kivettük, szedjük le óvatosan a fóliát, és két villa segítségével, tépkedjük össze a csirkét szálakra.

A szószhoz

  1. Egy érettebb avokádót, amit gyenge pillanatunkban a biopiacon vásároltunk, kanalazzunk egy késes aprítóba.
  2. Öntsük hozzá a joghurtot, tépkedjük bele a koriandert, sózzuk, borsozzuk, mehet a fokhagymapor is.
  3. A késes aprítóban addig zúzzuk, forgassuk, míg egy hígabb szószt nem kapunk. Ízesítsük limelével.

A tálaláshoz

  1. Válasszunk olyan zsömlét, ami kicsit édeskés, mert jól áll az ételnek. A retró hamburger buci például tökéletes, de kenyéren, kiflin, tortillában is megállja a helyét.
  2. Vágjuk ketté a zsömlét, az alsó felére halmozzunk a húsból, majd tegyünk rá rukkolát, avokádós szószt, cheddar sajtot, de akár más salátát, hagymát is tehetünk pluszban a szendvicsbe, voltaképpen bármit, amit találunk a hűtőben.
  3. Nem lehet szépen enni, nem randikaja, de isteni és szaftos. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2074
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 04.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik, ha tele a hűtő maradékokkal. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Történnek balesetek. Az a legnagyobb tragédia egy háztartásban, ha ki kell dobni az ételt. Most mutatunk egy lehetséges kajamentő receptet, amivel ki tudod seperni a hűtőt, és lenyűgözheted a családot, haverokat. Vigyázz támadnak a maradékok!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek