Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Maradékmentő tépett csirkés szendvics
Maradékmentő tépett csirkés szendvics
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Történnek balesetek. Az a legnagyobb tragédia egy háztartásban, ha ki kell dobni az ételt. Most mutatunk egy lehetséges kajamentő receptet, amivel ki tudod seperni a hűtőt, és lenyűgözheted a családot, haverokat. Vigyázz támadnak a maradékok!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik, ha tele a hűtő maradékokkal. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. Nyissuk ki a hűtőt és vegyünk magunkhoz mindent, amit úgy is kidobnánk pár nap múlva. Kezdjük a maradék sült hússal vagy grillcsirkével, de a főtt hús is játszhat. Ha csontos, szedjük le a csontról, tépjük nagyobb darabokra, és tegyük egy tepsibe.
  2. A tepsiben öntsük rá a barbecue-szószt, forgassuk jól át, majd minden hozzávalót zúdítsunk rá, a sorrend mindegy. A maradék húsleves és a sör elhagyható, ha nem találunk a hűtőben. Folyadék viszont kell a húshoz, így vízzel is helyettesíthetjük, de az íze miatt jó lenne legalább egy sört beáldozni a recept érdekében.
  3. Miután mindent összekevertünk, a tepsit borítsuk be alufóliával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Mivel a hús eleve meg volt sülve/főve, nem kell neki sok idő.
  4. Miután kivettük, szedjük le óvatosan a fóliát, és két villa segítségével, tépkedjük össze a csirkét szálakra.

A szószhoz

  1. Egy érettebb avokádót, amit gyenge pillanatunkban a biopiacon vásároltunk, kanalazzunk egy késes aprítóba.
  2. Öntsük hozzá a joghurtot, tépkedjük bele a koriandert, sózzuk, borsozzuk, mehet a fokhagymapor is.
  3. A késes aprítóban addig zúzzuk, forgassuk, míg egy hígabb szószt nem kapunk. Ízesítsük limelével.

A tálaláshoz

  1. Válasszunk olyan zsömlét, ami kicsit édeskés, mert jól áll az ételnek. A retró hamburger buci például tökéletes, de kenyéren, kiflin, tortillában is megállja a helyét.
  2. Vágjuk ketté a zsömlét, az alsó felére halmozzunk a húsból, majd tegyünk rá rukkolát, avokádós szószt, cheddar sajtot, de akár más salátát, hagymát is tehetünk pluszban a szendvicsbe, voltaképpen bármit, amit találunk a hűtőben.
  3. Nem lehet szépen enni, nem randikaja, de isteni és szaftos. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulled chicken, tépett csirke, maradékmentő szendvics

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

582
csirke 40 dkg
barbecue szósz 5 ek
alaplé 2 dl
sűrített paradicsom 2 ek
barna cukor 1 ek
fokhagymapor 1 tk
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 csipet
fekete bors 1 tk
vöröshagyma 1 közepes db
barna sör 1 dl
avokádó 1 közepes db
limelé 0.5 lime-ból nyert
koriander 1 csokor
görög joghurt 2 dl
fokhagymapor 1 kk
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
rukkola 50 g
cheddar sajt 10 dkg
zsemle 4 db