Savanyú káposztás csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztás csirkecombokhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
38g birsalma13 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
63g barna sör27 kcal
-
13g méz38 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
461
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztás csirkecombokhoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
800g savanyú káposzta152 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
150g birsalma52 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
250g barna sör108 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1847
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztás csirkecombokhoz
-
33.6g csirkecomb37 kcal
-
26.9g savanyú káposzta5 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5g birsalma2 kcal
-
16.8g csirke alaplé1 kcal
-
8.4g barna sör4 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
62
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2362.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 1892 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 393.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
461
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.3 g
Zsír
-
Összesen 101 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9448.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 7570 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1574.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2864 micro
Összesen
1847
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
A káposztás csirkecombokhoz
-
4 db csirkecomb
-
800 g savanyú káposzta
-
2 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db birsalma
-
500 ml csirke alaplé
-
250 ml barna sör
-
2 ek méz
-
1 ek köménymag
-
5 db babérlevél
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A káposztás csirkecombokhoz
- Felforrósítunk egy olyan serpenyőt, fazekat vagy edényt, amit a tűzhelyen és a sűtőben is tudunk használni. Lepirítjuk benne a combokat, először a bőrös, majd a másik felüket is. Nem kell átsütni, csak mindkét oldalon 1-2 perc alatt aranybarnára pirítani. Ha kész, kivesszük és félretesszük őket.
- A csirkéből kisült zsírhoz adjuk az olajat, majd ezen dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Ekkor jöhet a méz és a mustár, amit szintén alaposan karamellizálunk.
- A mustáros alaphoz adjuk a fűszereket és a kockákra vágott birsalmát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Felöntjük az egészet az alaplével és a barna sörrel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 5-10 perc alatt, alacsony lángon összefőzzük.
- Elhelyezzük a káposztás alapban a csirkecombokat úgy, hogy a tetejük kilátszódjon, de oldalról körülvegye őket a káposztaágy. Az edényt lefedjük alufóliával, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 45 percig sütjük.
- Ha letelt a sütési idő, levesszük a csirkéről az alufóliát, majd 240 fokon, grillfokozaton további 15 percig sütjük, amíg a bőr alaposan meg nem pirul és ropogós lesz.
- A kész csirkét a káposztával és friss kenyérrel, azon melegében tálaljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 390
- 7 napos nézettség: 3240
- Össznézettség: 3093
- Feltöltés dátuma: 2024. november 28.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
378 recept
Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar káposztaágyon: érdemes kenyeret tálalni mellé a tunkoláshoz!